16.12.2006

Etelä-Somaliassa islamilainen rukouspakko

Etelä-somalialaisessa Bulo Burton kaupungissa viranomaiset ovat määränneet mestattaviksi asukkaat, jotka eivät rukoile islamin määräysten mukaisesti viisi kertaa päivässä. Kaupat, teetuvat ja muut yleiset paikat on pidettävä suljettuina rukousaikoina, eikä kukaan saa olla kaduilla. Kaupungin islamilainen tuomioistuin kuuluu verkostoon, jota tukevat aseistautuneet sotilaat. Islamilainen tuomioistuin on yhdessä sotilaiden kanssa ottanut hallintaansa eteläiset maanosat ja saattanut voimaan monelle somalialaiselle vieraan kovan linjan islaminuskon.

Lähde:
www.assistnews.net

Somalian väestöstä 99,95 % on muslimeja ja 0,05 % kristittyjä.

9.12.2006


Turkkilainen torimyyjä maustepyödän takana.
--

Turkin valtio esti kristilliset tv-lähetykset

Lokakuussa 2006 kristillisen tv-kanavan ECTV (Eurasian Christian Television) oli aloittamassa ohjelmaa Turkissa Eurasiansat-sateliitin kautta. Turkin hallitus kuitenkin painosti sateliittiyhtiötä ja esti lähetysten aloittamisen. Turkin valtio on pääomistajana sateliittiyhtiössä. Turkki pyrkii voimakkaasti EU:n jäseneksi, mutta rajoittaa samalla uskonnon- ja sananvapautta maassa. Yksittäiset eurooppalaiset poliitkot ovat kyseenalaistaneet Turkin hallituksen toiminnan tapauksessa. Saksan liittokansleri Angla Merkel otti Turkin vierailun aikana asian esille Turkin presidentin Ahmed Needet Sezerin kanssa. Lähetyshankkeessa oli mukana useita pohjoismaisia ja englantilaisia kristillisiä järjestöjä.

4.12.2006

Syytettynä turkkilaisuuden häpäisemisestä

Turkissa kahta kristittyä on syytetty oikeudessa "turkkilaisuuden häpäisemisestä". Syytteiden mukaan he olisivat "yllyttäneet islaminvastaiseen vihaan yrittämällä käännyttää muita turkkilaisia kristinuskoon". Miehiä, Hakan Tastania ja Turan Topalia vastaan nostettiin syyte 12. lokakuuta 2006 ja oikeudenkäynti alkoi 23. marraskuuta 2006. Molempia syytetään siitä, että he olisivat kutsuneet islaminuskoa "alkeelliseksi ja keksityksi" uskonnoksi sekä sanoneet turkkilaisten olevan "barbaareja" niin kauan kun he harjoittavat islaminuskoa.

Tastan ja Topal kieltävät kaikki nämä syytökset. Tuomioistuimen käsittelyn jälkeen 23. marraskuuta Tastan sanoi lehdistölle: "Meitä syytetään koska olemme kristittyjä ja olemme tehneet lähetystyötä." Tiedotusvälineet seuraavat aktiivisesti tätä tapausta ja varsinkin paavin Turkinvierailun alla uskonnolliset jännitykset lisääntyivät.

Lähteet: VOM Canada, Compass Direct, Middle East Concern

Turkin väestöstä muslimeja on 99,6 % ja kristittyjä 0,3 %.

Uskonnollisia vähemmistöjä painostetaan

Uskonnolliset vähemmistöt kohtaavat yhä kovempaa painostus Uzbegistanin viranomaisilta ja yhteiskunnalta. Kuusi baptistia, jotka vangittiin poliisiratsian yhteydessä Karshin kirkossa 27. elokuuta 2006, tuomittiin valtaviin sakkoihin 25. lokakuuta 2006. Tuomioistuin määräsi tämän lisäksi Raamattuja ja muita kirkon kirjoja poltettavaksi.

Marraskuun kolmantena päivänä Taškentin alueen oikeusministeriö antoi virallisen määräyksen rekisteröidä sääntönsä uudelleen Yangiyulin kaupungin Full Gospel helluntaiseurakunnalle. Seurakunnan huolena on liian lyhyt määräaika. Viranomaisten määräämänä aikana sääntöjen rekisteröintiä ei ehditä tehdä. Mikäli rekisteröinti perutaan, kaikki seurakunnan toiminta tulee laittomaksi ja rangaistavaksi.

Marraskuun 13. päivänä 30 poliisia teki hyökkäyksen helluntaikirkkoon Taškentissa. Ratsiassa takavarikoitiin satoja video- ja ääninauhoja sekä 30 kirjaa, Raamattuja mukaan lukien. Useita nuoria seurakuntalaisia joutui poliisiasemalle antamaan lausuntoja. Seurakunnan pastoria uhattiin syytteellä ja eräs vangituista sai jälkeenpäin sakkoja.


Lähteet: www.forum18.org,
VOM Canada