27.10.2012

Myamarin vähemmistökristityt kokevat vainoa


Myanmarissa eli Burmassa on noin 4 miljoonaa kristittyä (9% koko väestöstä). Useimmat kristityt kuuluvat johonkin Myanmarin etniseen vähemmistöön, kuten Chineihin ja Kareneihin. Sotilasjuntta tukee maan suurinta etnistä ryhmää, burmalaiset, ja vainoaa pienempiä etnisiä ryhmiä. Sotilasjuntta käyttää hyväkseen enemmistön uskontoa, buddhalaisuutta, aseena kristittyjä vähemmistöjä vastaan. Kristityt joutuvat vainotuksi osittain etnisen taustansa ja osittain uskonsa takia.

Yksi käytetyimmistä sortotavoista on kokonaisten kylien tuhoaminen tai niiden siirtäminen uuteen paikkaan. Kyläläiset voidaan myös vangita pakkotyöhön. Kirkkorakennukset joutuvat usein ensimmäisiksi tuhomisten kohteiksi myös kaupungeissa.

Armeija pakottaa usein kristittyjä tekemään pakkotyötä sunnuntaisin tai kristillisten juhlapäivien aikana. Chin-vähemmistön osavaltioon lähetetään usein buddhalaisia ​​munkkeja hallitsemaan kristittyjen kaupunkeja ja kylejä. Munkit myös raportoivat kyläläisten mahdollisesta tottelemattomuudesta armeijalle.

Kristityille tarjotaan helpompaa elämää, jos he kääntyvät buddhalaisuuteen ja suostuvat sitten käännyttämään muita kristittyjä. Kristittyjen lapsia on houkuteltu pois perheittensä luota ja sen jälkeen pakkokoulutettu buddhalaisiksi munkeiksi.

Raamattujen painaminen on kiellettyä Myanmarissa. Maahan salakuljetetut Raamatut takavarikoidaan ja poltetaan usein, jos viranomaiset löytävät niitä.

Lähde: barnabasfund.org
.

Poikien sanaharkka johti muslimien kiihkoiluun ja kirkkojen polttoon

Muslimit polttivat viime viikolla kirkkoja eri puolilla Tansaniaa kun kahden pojan sanaharkka Koraanista johti siihen että kristityn pojan väitettiin häpäisseen islamilaisten pyhää kirjaa. Sanaharkka tapahtui maan pääkaupungissa Dar es Salaamissa.

Maan länsirajalla Kigomassa kaksi kirkkoa sytytettiin tuleen sunnuntaina 14. lokakuuta. Lisäksi kolmannen kirkon katto tuhoutui. Sansibarilla äärimuslimit tuhosivat 13. lokakuuta Evangelical Assemblies of God Tanzania -seurakunnan omistaman rakennuksen. Fuonissa, lähellä Sansibar Cityä ja mannermaalla Dar es Salaamissa sytytettiin kolme kirkkoa tuleen perjantaina 12. lokakuuta ja vielä neljäs muutama päivä myöhemmin.

Samalla tuhottiin myös useita autoja ja kahden katolisen kirkon kerrotaan myös vaurioituneen. Joidenkin lähteiden mukaan maan eri moskeijoissa yllytettiin vihaan. Monessa Tansanian moskeijassa kuultiin viesti ”jatkakaa kirkkoihin hyökkäämistä kunnes niitä ei enää ole Tansaniassa”.

Obeid Fabian, joka on Sansibarin Pappisyhteisön puheenjohtaja ja kristittyjen yhdyshenkilö saaren hallitukseen, kertoo: ”Jännityksen noustua moskeijassa, poliisi haki sanaharkassa olleen kristityn pojan, Emmanuelin, kodistaan ja vei hänet poliisiasemalle kuulusteluja varten” kertoo Fabian. Suuttuneet muslimit ryntäsivät poliisiasemalle ja vaativat pojan luovutettavan heille tapettavaksi. Poliisin kieltäydyttyä ryhmä raivostui, sillä he olettivat virheellisesti kristittyjen lähettäneen Emmanuelin häpäisemään Koraania, sanoi Fabian.

Kristityt muodostavat 54 %:n enemmistön maan väestöstä.  Tansanian väestöstä vähemmistö on muslimeja, 31 %.

Lähde: www.assistnews.net ja MKY

21.10.2012

Intiassa hyökkäys seurakunnan tilaisuuteen

Syyskuun 18. päivänä (2012) noin 50 nationalistisen hindun joukko hyökkäsi jumalanpalvelukseen Hassanissa, Intian Karanatakan osavaltiossa. Jumalanpalvelus oli suunnattu erityisesti HIV:ä sairastaville ja näkövammaisille.

Joukko hyökkäsi pastorin kimppuun, ajoi paikalta pois tilaisuuteen osallistuneet ihmiset ja tuhosivat osallistujille tarkoitetun aterian. Hyökkääjät kidnappasivat viisi paikalla ollutta kristittyä. Heidät luovutettiin myöhemmin paikalliselle poliisiasemalle. Viranomaiset pitivät heidät putkassa yön yli.

Hyökkääjät syyttivät tilaisuuden järjestäneitä kristittyjä viranomaisille. Sen seurauksena poliisit takavarikoivat kristittyjen ajoneuvot ja tilaisuudessa käytetyt laitteet. Myöhemmin tilaisuuden järjestänyttä pastoria syytettiin pakkokäännytyksestä.

Lähde: WEA Religious Liberty News
.

Pakistanissa pastoria ammuttu ja 16-vuotias poika syytteessä islamin pilkasta

Sotilaallinen islamistiryhmä ampui pastoria Pakistanin Faisalabadissa 10 lokakuuta 2012. Islamistiryhmä vastustaa kaikkia kristillistä toimintaa alueella.

Prespyteerikirkon pastori Babar Bhatti oli jumalanpalveluksen jälkeen kävelemässä seurakuntalaisten kanssa kun häntä ammuttiin. Laukaus osui pastoria jalkaan. Ampuja pakeni paikalta. Aiemmin, 30. syyskuuta, Islamistinen ryhmä oli uhannut Pastori Babar Bhattia kuolemalla.

Bhatti vietiin ampumisen jälkeen sairaalaan, jossa luoti leikattiin jalasta. Hän on toipunut hyvin ampumisesta ja leikkauksesta.

16-vuotiasta poikaa syytetään islamin pilkasta Pakistanissa.

Lokakuun 16. päivänä (2012) Pakistanin poliisit pidättivät paikallisen 16-vuotiaan pojan, Ryan Stanten. Häntä syytettiin islamia pilkkaavan tekstiviestin lähettämisestä. Pidätyksen jälkeisenä päivänä vihastunut ihmisjoukko hyökkäsi pojan kotiin ja sytytti perheen omaisuutta tuleen.

Viranomaiset ovat ilmoittaneet, että syyte islamin pilkasta on nostettu poikaa vastaan, jotta vihaiset kyläläiset rauhoittuisivat ja perheen omaisuus olisi suojassa suuremmilta tuhoilta.

Paikallisen median mukaan poika on sanonut: “En tiedä kuka on lähettänyt tekstiviestin. Viestin lähettämisestä ei ole mitään tallennetta. Mutta vihainen ihmisjoukko ei kuunnellut vaan vaati, että minun pitäisi myöntää teko.”

Tapahtuman jälkeen pojan perhe on joutunut pakenemaan ja piiloutumaan.

Lähde: WEA Religious Liberty News

Tansaniassa poltettu kristittyjen koteja


Muslimifanaatikot hyökkäsivät kristittyjen koteihin Tansanian Ruvumassa 17.9.2012. Hyökkäyksessä poltettiin useita koteja ja myös noin 60 sikaa poltettiin hengiltä. Muslimeille sika on uskonnollisesti saastainen eläin. Syyskuun loppupuolella poltettiin myös paikallisen pastorille ja paikalliselle kristitylle kuuluneet autot. Näissä tuhopoltoissa ei tullut henkilövahinkoja.

Ruvumassa on poltettu aiemmin tänä vuonna seurakunnille kuuluvaa omaisuutta. Alueella on muslimienemmistö. Myös poliisivoimien päällystö on muslimeja. Tuhopoltoista on tehty poliiseille rikosilmoitukset, mutta viranomaiset eivät ole tehneet yhtään pidätystä näiden rikoksien takia.

Lähde: Be A Voice -uutiskirje, VOM

Tansanian väestöstä 62 % on kristittyjä ja 35 % muslimeja.

Iranissa 18 kristittyä vangittuna heidän kristillisen uskonsa tähden


Iranilainen muslimitaustainen kristitty Vahid vapautettiin lokakuun 9:nä päivänä (2012). Hän oli ollut vangittuna toukokuusta lähtien. Vahidin vapautus on ehdollinen ja hänet tullaan myöhemmin haastamaan oikeuteen. Mitään yksityiskohtia eikä aikataulua syytteestä häntä vastaan ole julkaistu.

Seitsemän kristittyä Church of Iran -kirkosta on vangittu viranomaisratsiassa kodissa pidettyyn jumalanpalvelukseen. Pidätykset tapahtuivat Shirazin kaupungissa Farsin maakunnassa. Ratsian suoritti Iranin turvallisuuspalvelu. Seuraavat henkilöt vietiin pidätyksen jälkeen tiedotusministeriön Plaque 100 -nimiseen pahamaineiseen vankilaan: Mohammad (Vahid) Roghangir, Suroush Saraie, Roxana Forughi, Eskandar Rezaie, Bijan Haghighi, Mehdi Ameruni ja Shahin Lahooti.
Kotijumalanpalvelukseen osallistuneita vanhuksia uhkailtiin mutta heitä ei pidätetty. Pidätykset ovat osa sarjaa, joilla ahdistellaan paikallisia kristittyjä. Useisiin kirkkokuntien jäseniä on pidätetty uskonnollisista syistä viimeisten viikkojen aikana Iranissa.
Viisi muslimitaustaista kristittyä, jotka ovat olleet vangittuina Shirazissa 8. helmikuuta 2012 lähtien, pidetään edelleen vangittuina. Viranomaistietojen mukaan heidän tapauksensa olisi käsitelty tuomioistuimessa 15. lokakuuta. Heitä syytetään osallistumista kristilliseen ja islamilaisen valtion vastaiseen toimintaan. Pidätetyt ovat Homayoun, Fariba, Mojtaba, Mohammed-Reza ja Vahid. Heistä yksi on nainen.

Farshid Fath on myös muslimitaustainen kristitty joka istuu kuusivuotista vankilatuomiota Iranissa. Farshid vangittiin 26. joulukuuta 2010 kristittyjen pastoreiden joukkopidätyksen yhteydessä. Hänet vietiin suoraan Evin-vankilaan Teheraniin, missä hänet on pidetty sen jälkeen.

Vankeuden alun Farshid Fath joutui olemaan eristymissellissä ja häneltä on kielletty kaikki yhteydenpito perheeseensä. Maaliskuussa 2012 hänet tuomittiin valtionvastaisesta poliittisesta toiminnasta. Syynä oli hänen toimintasa Iranin kotiseurakuntien verkoston johtajana. Kesäkuussa pastori Fathin tekemä valitus hylättiin ja hänen kuusivuotinen tuomionsa pysyy voimassa.

Eri puolella Irania on vähintään 18 kristittyä vangittuina heidän uskonsa ja kristillisen toimintansa takia. Toiset ovat Farshidin lailla tuomittu, mutta useita ei ole virallisesti syytetty mistään. Syyskuun lopun jälkeen on raportoitu kristittyjen uusista pidätyksistä useassa iranilaisessa kaupungissa.

Lähteet: www.meconcern.org, www.csw.org.uk ja MKY

.

14.10.2012

Lähetä vetoomus iranilaisen pastorin puolesta

Iranilainen kristillisen toiminnan takia vangittu pastori tarvitsee kiireellistä sairaanhoitoa. Behnam Iranin (41) on vangittuna pahamaineisessa Karajin Ghezal Hesarin vankilassa. Hän kärsii kuuden vuoden vankeustuomiota. Hänen kuvaillaan olevan ”hitaasti kuolemaa tekevä mies”.

Behnam Iranin terveys heikkenee jatkuvasti toisten vankien ja vartijoiden pahoinpitelyjen vuoksi. Hän ontuu pahasti, ei näe kunnolla ja hänellä on vuotava vatsahaava. Pahan vatsahaavan takia hän on useasti menettänyt tajuntansa. Vakavista vammoista ja sairaudesta huolimatta häneltä on evätty oikeus sairaanhoitoon.

Behnam on naimisissa ja hänellä on kaksi lasta. Hänen perheensä pelkää, että hän saattaa kuolla pian.

Voit auttaa Behnam Irania lähettämällä sähköpostia Iranin oikeuslaitoksen johtajalle, Ajatollah Sadegh Ardeshir Larijanille. Viestissä pyydät häneltä Behnam Iranille armahdusta ja vapautusta vankilasta. Vetoomuskampanjan on järjestänyt Britannian Release International ihmisoikeusjärjestö.

Englanninkielisen vetoomuksen voi lähettää Release Internationalin sivulta. Sivulta löydät valmiiksi kirjoitetun englanninkielisen vetoomuksen, jonka voit lähettää lisättyäsi siihen nimesi, paikkakuntasi ja kotimaasi.

Release International on lisäksi perustanut Behnam Iranille vetoomussivun Facebookiin. Sivun nimi on “Release Behnam Irani”. Lisätietoa ja video hänen pidätyksestään sivulta. Sivulla tiedotetaan Behnam Iranin tilanteesta aina, kun lisätietoa on saatavilla.

Lähde: Release Internetional ja Stefanus-lähetys
.

3.10.2012

Kristitty opiskelija kidnapattiin ja hakattiin pahasti

Radikaali islamistinen ryhmä kidnappasi 20-vuotiaan kristityn opiskelijan Pakistanissa. Kidnappaus tapahtui 29.8.2012. Ryhmä yritti pakkokäännyttää opiskelijan muslimiksi. Islamistit sitoivat hänet ketjuilla, hakkasivat häntä ja uhkasivat tappaa hänet. Todennäköisesti hänelle annettiin mielialaan vaikuttavia lääkkeitä.

Poliisit löysivät opiskelijan ja veivät hänet perheensä luokse. Väkivaltainen kokemus on vahingoittanut häntä vakavasti psyykkisesti.

Lähde Barnabas Fund

Pakistanin väestöstä 97 % on muslimeja, 1,5 % kristittyjä ja 1,5 % hinduja
.

2.10.2012

Granatti-isku lasten pyhäkouluun

Yksi lapsi kuoli ja kolme haavoittui vakavasti granaatti-hyökkäyksessä kirkon pyhäkouluun. Granaatti-iskun kohteena Kenian pääkaupungissa Nairobissa oli St Polycarp -kirkko.

Poliisi epäilee hyökkäyksen takana olevan islamistisen al-Shabab-ryhmittymän kannattajat. Al-Shabab on somalialainen sotilaallinen ryhmä, joka taistelee saadakseen Somaliaan jyrkän linjan islamistisen hallinnon.

Kenian armeija on osallistunut YK:n johtamaan Afrikan unionin joukkojen kanssa al-Shababia vastaan.

Poliisi on pidättänyt useita ihmisiä epäiltynä kranaatti-iskuun osallistumisesta.

Lähde BBC News
.

1.10.2012

Kirkkoon hyökättiin Pakistanissa

Pakistanin presidentti on määrännyt viranomaiset suojelemaan kristittyjä paremmin sen jälkeen, kun kirkkoon tehtiin palopommi-isku kostona hälyä herättäneestä Muhammed-elokuvasta.

Noin 1500 asein ja polttopulloin varustautunutta ihmistä hyökkäsi St Paul –kirkkoon Mardanissa Luoteis-Pakistanissa 21.9.2012 muslimien perjantairukousten jälkeen.

Kirkon tiloissa oli poltettu uskonnollisia kirjoja ja kirkon alttari häpäisty. Osa hyökkääjistä virtsasi Raamattujen päälle ja kirjoitti seinille ”Allah on suuri”.

Myös muita kirkon tontilla sijainneita rakennuksia, kuten asuinrakennus ja koulu, tuhottiin. Hyökkääjät pahoinpitelivät pastorin teini-ikäisen pojan ja joidenkin lähteiden mukaan hänet yritettiin sytyttää palamaan.

Profeetta Muhammedia pilkkaava elokuva on johtanut mellakoihin ja kristittyjen vastaisiin väkivaltaisuuksiin useissa muissakin muslimienemmistöisissä maissa.

Lähde MKY

Muslimimellakoitsijat raivostuivat Facebook-kuvasta

Mellakoitsijat olivat suuttuneet Facebookiin laitetusta kuvasta, joka heidän mukaansa solvasi islamia.
Bangladeshissa tuhannet muslimimellakoitsijat sytyttivät sunnuntaina tuleen buddhistien temppeleitä ja taloja maan lounaisosassa.

Viranomaisten mukaan väkivaltaisuuksiin osallistui noin 25 000 ihmistä.

He sytyttivät tuleen ainakin viisi buddhalaisten temppeliä ja kymmeniä asuinrakennuksia Ramun kaupungissa ja sen ympäristössä sijaitsevissa pikkukylissä.

- Ainakin sata taloa on tuhoutunut. Jouduimme pyytämään armeijaa ja rajavartijoita apuun saadaksemme väkivaltaisuudet taltutettua, kertoi paikallisviranomainen Joinul Bari.

Mellakkaan osallistuneiden mukaan Facebookin kuvan laittanut buddhalainen mies on kotoisin alueelta.

Poliisi on saattanut miehen ja tämän äidin turvaan tuhopolttajilta.

Bangladesh on muslimienemmistöinen maa, jonka 153-miljoonaisesta väestöstä alle prosentti on buddhalaisia.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1288503737353.html