29.3.2015

Viranomaiset poistivat kirkkorakennuksista ristejä Kiinan Wenzhoun maakunnassa

Kiinassa, Zhejiangin rannikolla olevasta Wenzhoun maakunnassa, Yazhong kaupungissa, kommunistisen puolueen puoluesihteeri komensi poistamaan paikallisen kiinalaisen seurakunnan rakennuksessa olevan ristin elokuun 15. päivänä 2014. Risti olisi pitänyt poistaa elokuun loppuun mennessä.

Ristin poisto oli osa hallinnon katolisten ja protestanttisten kirkkojen vastaista kampanjaa, jossa maakunnassa yli 425 kirkkorakennusta sai purkuilmoituksen. Monista kirkosta poistettiin ristit tai koko rakennus tuhottiin.

Kaupungin hallinto lisäsi Yazhong seurakunnan valvontaa asentamalla kolme valvontakameraa kirkolle johtavaan risteykseen. Seurakunta kieltäytyi poistamaan ristiä ja järjesti kirkolle vartioinnin. Yksi vartioista, Ou Jinsi, vangittiin kun hän yritti estää virkailijaa irrottamasta ristiä.

Seurakunnan edustat yrittivät neuvotella asiasta viranomaisten kanssa. Sillä seurauksella, että neuvottelijat, Ji Qingcou ja Ji Qingcao, vangittiin. Heitä kolmea syytettiin “ihmisjoukon kokoamisesta yleisen järjestyksen häiritsemiseksi” ja ”virallisen toiminnan estämisestä”.

Ou Jinsi, Ji Qingcou ja Ji Qingcao vapautettiin vankeudesta maaliskuun 6. päivänä 2015. Heidät vapautettiin lopulta kokonaan syytöksistä.

Saman viranomaiskampanjan aikana kaksi muuta vangittua miestä on edelleen vangittuina. He ovat pastori Huang Yizi, Fengwon seurakunnasta ja yksi Sanjiangin seurakunnan johtohenkilöistä. Huang vangittiin 3. elokuuta 2014. Syytökset häntä vastaa olivat “ihmisjoukon kokoaminen yleisen järjestyksen häiritsemiseksi”. Pastori Huang yrittänyt estää ristin poiston kirkkorakennuksesta.

Hänen tapauksensa on siirretty Pingyangin kansantuomioistuimelle.

Lähde: www.chinaaid.org ja MKY-uutiskirja

15.3.2015

Islamilaiset jihadistit tappavat ja karkottavat kristittyjä Syyriassa

Jihadistinen Islamilainen Valtio -järjestö (ISIS) hyökkäsi Pohjois-Syyriassa Hasakan seudulla 24 assyarialaiskristittyjen kylään. Hyökkäys tapahtui aamuyöstä. Kyläläiset vietiin ulos kodeistaan ja kuljetettiin autolla pois. Siepattuina on 250 ihmistä. Muut kyläläiset pakenivat.

Suurin osa Syyriasta paenneista kristityistä on saanut turvapaikan Libanonista. Assyrialaiskristityille on luvattu Libanoniin vapaa maahanpääsy. Libanonin kristityt poliitikot haluavat pitää kristityt Lähi-idässä. Nyt vaarana on, että alue tyhjenee kokonaan kristityistä ääri-islamistien hyökkäysten takia.

Jihadistit vaativat kristittyjä poistamaan ristit kodista ja kirkoista. Monet hyökkääjistä olivat ulkomaalaisia, tsetseenejä ja kiinan muslimeja. Kun kristityt kieltäytyivät poistamasta ristejä, heidän kyliinsä hyökättiin.

Hyökkäyksissä tuhottiin kirkkoja ja siepattiin kyläläisiä, joiden kohtalosta ei ole tietoa. Ihmisiä paloi kuoliaaksi kirkkojen tuhopoltoissa. Jos ihmiset eivät suostuneet lähtemään kodeista, heidät poltettiin kotiensa mukana. Jihadistit kaappasivat kokonaisia koululuokkia vangeiksi. Kaapattujen lasten kohtalosta ei ole tietoa.

Lähde: Helsingin sanomien verkkosivut