13.6.2010

Muslimit häätivät kristityn vähemmistön heidän kotikylästä Pakistanissa

Pakistanin väestöstä on 96 % muslimeja, 2,3 % kristittyjä ja 1,5 % hinduja. Vähemmistönä olevat kristityt joutuvat herkästi enemmistönä olevien muslimien painostuksen, mielivallan ja jopa väkivallan kohteeksi.

Yksi esimerkki tästä on muslimienemmistöisen kylän päälliköiden määräys häätää kylän 250 kristittyjä jättämään kylänsä ja kotinsa. Tämä tapahtui kesäkuun 2010 alussa Punjabin osavaltiossa Khanewalin alueella. Tämän kylän numero 123/10R päällikkö on Katcha Khoh. Kylän muslimijohtajat hermostuivat siitä, että kristityt kyläläiset nousivat vastustamaan kristittyjen tyttöjen ja naisten jatkuvaa seksuaalista ahdistelua vastaan.

Suurin osa kylän vähemmistönä olevista kristityistä miehistä toimivat maatyöntekijöinä maanomistajien pelloilla. Myös kristityt naiset ja tytöt toimivat kotipalvelijoina enemmistönä olevien muslimien kotona.

Muslimityönantajat käyttävät asemaansa hyväkseen ahdistellakseen seksuaalisesti jatkuvasti palveluksessa olevia naisia ja tyttöjä. Naisten asema oli käynyt niin hankalaksi, että neljä kristittyä miestä, Emmanuel Masih, Rasheed Masih, Shahzad Anjum ja Yousah Masih Khokhar asettuivat vastustamaan voimakkaasti työnantajien asennetta naisia kohtaan. Tämän seurauksena kaikki kylän kristityt käskettiin poistumaan kylästä välittömästi.

Emmanuel Masih kertoi vähemmistönaisten vaikeasta asemasta: ”Muslimit ovat uhkailleet kristittyjä naisia ja tyttöjä, että jos he kieltäytyvät seksistä, heidet heitetään ulos kotikylästään.”

Kylä on perustettu vuonna 1950, kun kristityt asettuivat asumaan alueelle. Myöhemmin he ovat jääneet selkeästi vähemmistöön kun alueelle on muuttanut muslimeja. Kylän väkimäärä on nykyisin noin 6000 henkeä ja heistä uskonnoltaan kristittyjä on 250 ja loput ovat muslimeja.

Kylässä ei ole yhtään kirkkorakennusta tai muuta jumalanpalveluspaikkaa kristityille eikä myöskään hautausmaata. Pastorit läheisistä kylistä ovat käyneet pitämässä jumalanpalveluksia kylän kristittyjen kodeissa.

Kylän kristityt eivät ole uskaltaneet nostaa virallisia syytteitä kylän rikasta ja vaikutusvaltaista muslimijohtajaa Khania tai muita muslimia vastaan. Tästä kostona olisi todennäköisesti syytteitä kylän kristittyjä vastaan Pakistanin ”jumalanpilkkalain” perusteella.

Pakistanissa on ollut vuoden alussa tapauksia, joissa vastaavat valitukset ja syytteet muslimeja vastaan ovat johtaneet mielivaltaisiin syytteisiin “jumalanpilkasta”.

Pakistanin “jumalanpilkkalaki” sisältää osan 295-A uskonnollisten tunteiden loukkaamisesta, osion 295-B Koraanin saastuttamisesta ja osa 295-C Muhammedin pilkkaamisesta. Lain osista A ja B voi saada enimmillään elinkautisen vankeustuomion ja C-osiosta jopa kuolemantuomion.

Islamistit käyttävät Pakistanissa tätä lakia jatkuvasti vähemmistössä olevia kristittyjä vastaan. Vaikka syytteestä ei tulisi tuomiota, niin islamistit ovat usein murhanneet syytteessä olleita ja vapautettu kristittyjä. Syytteet ennättävät myös tuhota syytteessä olevien elinkeinon ennen vapautusta. Lisäksi heidän perheensä ja sukunsa joutuvat uhkailujen kohteiksi.

Lähde: www.compassdirect.org ja VOM

2.6.2010

Pastori surmattu Intiassa

Intilainen pastori Ajit Bansi joutui kristittyjä vastustavan ääriryhmän murhaamaksi Assamissa. Seurakunnassa, jossa hän oli pastorina, on tällä hetkellä n. 60 jäsentä. Ajit oli menossa naapurikaupunkiin hankkimaan rakennustarvikkeita kirkkoa varten. Väkivaltainen kristittyjen vastainen ryhmä oli väijyksissä ja hyökkäsivät pastori Ajitin ja hänen kolmen matkakumppaninsa kimppuun. Kaikki neljä murhattiin raa'asti ja heidän ruumiinsa jätettiin lojumaan tienvarteen.

Lähde MKY-uutiskirje ja www.gfa.org