24.4.2012

Islamistit heittivät kranaatin jumalanpalvelukseen

Kaksi kuoli ja 30 ihmistä loukkaantui, kun islamistit heittivät kranaatin ihmisjoukkoon ulkona pidetyssä kristittyjen jumalanpalveluksessa. Väkivallanteko tapahtui 3. huhtikuuta 2012 Kenian Mtwapssa. Jumalanpalveluksessa oli läsnä yli 150 osanottajaa.

Paikalla ollut silminnäkijä kertoo tapahtumasta seuraavasti: "Näin kolme ihmistä istumassa autossa tapahtumapaikan vieressä. He heittivät kranaatin ja pakenivat autolla paikalta. Kuulin räjähdyksen äänen ja näin naisen maassa itkevän apua. Nainen kuoli siihen ja noin 15 ihmistä oli vakavasti haavoittuneena. Kaksi päivää räjähdyksen jälkeen nuori poika kuoli vammoihinsa."

Tapahtumapaikan lähettyvillä oli ennen väkivallantekoa muslimien kokoontuminen, jossa islamilaiset julistajat hyökkäsivät kristillisyyttä vastaan. Viranomaiset syyttävät tapahtumasta ääri-islamilaista Al Shabaab -ryhmää.

Lähde: WEA Religious Liberty News

14.4.2012

Sudanin hallitus toteuttaa etnisiä puhdistuksia

Karthoumin hallinto on kiistänyt pommittaneensa siviilejä aikaisemmin maaliskuussa. Kuitenkin avustustyöntekijät kertoivat, että ilmahyökkäysten kohteina ovat olleet kirkkoja ja kouluja Kaudan kaupungissa, Etelä-Kordofanin osavaltiossa.

Sudanin hallituksen Antonov-koneet pudottivat pommeja kirkkojen ja koulujen läheisyyteen maaliskuun 22. ja 23. päivinä (2012), tuhoten läheisiä taloja ja karjaa, mutta kuolonuhreilta vältyttiin. Avustusjärjestöt pitävät islamistisen hallituksen pommitusta Nuba-vuorille ”etnisenä puhdistuksena”. Etelä-Sudanin itsenäistymisen jälkeen (Pohjois) Sudan halutaan puhdistaa muista kuin arabikansoista.

Vuorilla asuu myös suuri määrä kristittyjä. Nuba-vuorten seurakunnat viettävät jumalanpalveluksiaan aamutuimaan tai iltamyöhään välttääkseen kirkkoihin kohdistettuja ilmaiskuja, avustustyöntekijä kertoo.

Lähde: www.compassdirect.org ja MKY-viikkoraportti

Viranomaiset ryöstivät kristillisen kirjakaupan Kiinassa

Shanxin provinssinpääkaupungissa Taiyuanissa poliisi ja hallituksen virkamiehet tekivät väkivaltaisen ratsian lailliseen ja viranomaisten luvalla toimivaan kristilliseen kirjakauppaan 28. maaliskuuta 2012. Ratsiaan osallistui noin 30 poliisia ja virkamiestä uskonnollisten asioiden virastosta ja kulttuurivirastosta.

Viranomaiset takavarikoivat kaupan koko varaston ja pidättivät kaupan kaksi johtajaa kuulusteluja varten. Viranomaiset pidättivät kaupan pitäjät, Huizin ja Xiao, ja takavarikoivat koko kaupan ja varaston kirjat sekä kauppiaiden henkilökohtaista omaisuutta.

Takavarikoitujen esineiden arvo on noin 300 000 yuania (36 000 €). Huizin mukaan kukaan poliiseista ei todistanut henkilöllisyyttään tai esittänyt virkamerkkiä ja he esiintyivät väkivaltaisesti ja raa’asti, uhaten ja häpäisten häntä. Ratsian lopuksi poliisi vei kovakätisesti Huizin ja Xiao Lein kuulusteluihin. Heidät haettiin uudelleen kuulusteltaviksi myös seuraavana päivänä.

Lähde: www.chinaaid.org ja MKY-viikkoraportti

10.4.2012

Pastori vangittu Vietnamissa

Rekisteröimättömän mennoniittikirkon pastori on tuomittu 11 vuoden vankeuteen Vietnamissa ”kansallisen yhtenäisyyden sabotoimisesta”. Kansalliset mediat uutisoivat 27. maaliskuuta 2012, että Nguyen Cong Chinh on todettu syylliseksi viranomaisia alentavan materiaalin kirjoittamisesta ja levittämisestä. Hänen todettiin myös ”vääristäneen Vietnamin sisäistä poliittista tilannetta” kirjoituksillaan.

Häntä syytettiin myös yhteyksistä Vietnamin hallitukseen vihamielisesti suhtautuviin ryhmiin. Syytöksiin sisältyi myös se, että Chinh olisi toistuvasti valittanut ulkopuolisiin järjestöihin Vietnamin uskonnollisten vähemmistöjen sorrosta, ja maan heikosta uskonnonvapaudesta.

Lähde: WEA Religious Liberty News ja MKY