6.5.2006

Nigeriassa surmattu 50 000 kristittyä viiden vuoden aikana

Pohjois-Nigerian islamilaisenemmistöisissä osavaltioissa noudatetaan sharia-lakia. Näissä osavaltioissa on surmattu ainakin 50 000 kristittyä viiden viime vuoden aikana. Surmattujen kristittyjen joukossa on protestantteja, katolisia ja ortodokseja. Virallisesti islamiin perustuvan sharia-lain ei pitäisi koskea kristittyjä vain ainoastaan muslimeja. Islamilaiset tuomioistuimet kuitenkin käytännössä langettavat tuomioita myös kristityille, joita epäillän islamilaisen sharia-lain rikkomisesta.

Nigerian 120 miljoonasta kansalaisesta on muslimeja on 41 % ja kristittyjä 53 %. Pohjoiset osavaltiot ovat muslimienemmistöisiä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Väitätkö siis, että sharia-tuomioistuimet ovat langettaneet 50 000 kuolemantuomiota kristityille Pohjois-Nigeriassa viimeisen viiden vuoden aikana?

Kerropa nyt, mihin tietoihin perustat väitteesi tällaisesta kuolemantehtailusta. Miksi emme ole lukeneet lehdistä tällaisesta?

Ihmisoikeus kirjoitti...

Uutinen on esimerkiksi Helsingin luterilaisen seurakuntayhtymän nettisivuilla: http://www.kirkkojakaupunki.fi/?newsid=2599&deptid=124&languageid=3&NEWS=1
"Nigeriassa surmattu 50 000 kristittyä (28.4.2006)
Pohjois-Nigerian islamilaista sharia-lakia noudattavissa osavaltioissa on surmattu viiden vuoden aikana 50 000 kristittyä. Surmattujen kristittyjen joukossa on niin katolilaisia, protestantteja kuin ortodoksejakin.

Virallisesti sharia-laki koskee Pohjois-Nigerian osavaltioissa vain muslimeja. Käytännössä muslimituomioistuimet langettavat kuitenkin tuomioita myös kristityille, joita epäillään islamilaisen lain rikkomisesta. (LogosMedia)"

Valitettavasti valtamediat eivät ole kiinnostuneet näistä uutisista. Niitä kiinnostaa enemmän mattinykästen juopottelut. Tämä median valikoivuus sinäänsä on melko ilhmeellistä.