18.6.2006

Bhutan on maailman suljetuimpia maita

Bhutan on pieni kuningaskunta Kiinan ja Intian välillä, jossa asuu vähän yli 2 miljoonaa ihmistä. Maa on eräs maailman suljetuimpia maita. Maassa on kuitenkin noin 3 000 uskovaa kristittyä. Nämä kristityt kokoontuvat salassa kodeissa, koska maassa ei ole virallisia kirkkorakennuksia. Poliisi tietää kristittyjen olemassaolosta. Mutta jos liian monta kristittyä kokoontuu kotiin, niin viranomaiset puuttuvat asiaan. On myös hyvin vaarallista jakaa evankeliumia ei-kristityille ja siitä voidaan joutua pidätetyksi.

Kesäkuun 2006 alussa kaksi kristittyä sai kolmen vuoden vankilatuomion, koska he olivat näyttäneet Jeesus-filmin ei-kristityn kodissa. Eräs mukana ollut poika oli ilmoittanut asiasta poliisille. Hallituksen asenne kristittyjä kohtaan on se, että heitä tarkkaillaan voimakkaasti mutta heitä ”suvaitaan”. Poliisi voi koputtaa oveen milloin tahansa. Kristittyjä syrjitään myös kun on kyse työstä, sairaanhoitopalveluista ja koulutuksesta. Mikäli kristityt aktiivisesti vievät evankeliumia muille, heitä voidaan syyttää ”kansakunnanvastaisesta toiminnasta”.

Bhutanissa on kuitenkin yhteiskunnallinen rauha, eikä kaduilla näy väkivaltaisuuksia kuten esim. Intiassa. Kristityille tärkein tulevaisuuden muutos olisi uskonnonvapauden tuleminen maahan, joka näkyisi vapautena kokoontua jumalanpalveluksiin ja mahdollisuutena hankkia omia kirkkorakennuksia.
Bhutanin väestöstä 72 % on buddhalaisia, 23 % hinduja ja 4 % muslimeja. Kristittyjä on noin 0,5 %

Ei kommentteja: