11.6.2006

Kirkon johtaja pahoinpideltiin

China Aid Association (CAA) raportoi, että kristillisen toiminnan takia vangittu South China Church’in johtaja, Gong Shengliang, on jälleen joutunut pahoinpitelyn kohteeksi Hong Shan -vankilassa Hubei-provinssissa. Gongin kasvojen oikea puoli on vieläkin turvoksissa. Hänen siskonsa mukaan, Gong ei pystynyt liikuttamaan suutaan kolmeen päivään ja hänen kuulonsakin vaurioitui.

Huhtikuun 18. päivänä pastorin siskot menivät vankilaan tapaamaan Gongia ja he näkivät hänen turvonneet kasvonsa. Gong kertoi heille kuinka 21. maaliskuuta toinen vanki, joka oli saanut vartijoilta tehtäväkseen valvoa Gongia ja raportoida tästä vartijoille, oli pahoinpidellyt häntä ilman syytä. Gong sai vakavia fyysisiä ja psyykkisiä vammoja. Pahoinpitelijä ei saanut mitään rangaistusta, vaan vartijat kehuivat häntä, kun taas Gongia rangaistiin.

Gongin sisko pyysi saada järjestää ”perheillallisen” veljelleen, mutta pyyntö hylättiin ja sisarukset saivat vain keskustella 10 minuuttia. Ne kristilliset kirjat, jotka perhe on lähettänyt Gongille, kiellettiin häneltä, ja perhe ei ollut kuullut mitään hänestä yli vuoteen, koska vankila takavarikoi kaikki kirjeet. Vartijat uhkasivat jopa kieltää hänen siskonsa käymästä hänen luonaan. Myös vuonna 2003 Gongia pahoinpideltiin vankilassa, jolloin hän sai vakavia vammoja.

Ei kommentteja: