17.9.2006

Mielivaltaisia pidätyksiä Uzbekistanissa

Elokuussa 2006 vangittiin Uzbekistanissa kuusi kristittyä miestä noin 24. elokuuta. Heidät vapautettiin kahdeksan päivän vankeuden jälkeen. Yksi pidätetyistä oli ukrainalainen, joka oli lomallaan kristittyjen ystäviensä luona. Kuusi miestä eivät saaneet tietää mitään syytä pidätykseen.

Heidät vapautettiin sen jälkeen kun jokaisesta oli maksettu 400 dollarin sakot. Kirkon johtajien oli lainattava rahaa, jotta pystyisivät maksamaan sakot ja sairaanhoitokulut. Miehiä vastaan ei kuitenkaan nostettu mitään syytettä. Todennäköisesti heidät pidettiin vangittuina näin kauan, jotta mustelmat ja haavat ehtisivät parantua ennen kuin mikään lääkärintarkastus voisi todeta, että miehiä oli pahoinpidelty. Vapauttamisen jälkeen kaksi heistä vietiin sairaalaan, toisella oli ihovammoja sen jälkeen kun hänen jalkojaan ja käsiään oli pidetty sammuttamattomassa kalkissa.

Elokuussa 2006 pidätettiin samanaikaisesti myös muita kristittyjä. Pidätettyjen joukossa oli sekä naisia että lapsia, Myös heitä oli pahoinpidelty ennen vapauttamista.

Uzbekistanin 25 miljoonaisesta väestöstä 88 % on muslimeja, 9 % ortodokseja.

Ei kommentteja: