7.10.2006

USA vaarallisella tiellä

George W. Bushin hallinto USA:ssa on muodostanut uuden terrorismilain, joka sotii ihmisoikeuksia vastaan. Kansainväliset tahot ovat yhdessä tehneet sopimuksia ja lakeja, jotka takaisivat myös kriisitilanteissa inhimillistä käyttämistä ja takaisivat ihmisoikeuksien minimimäärän toteutumisen. Järjestäytymättömät sotilaalliset joukot eivät näitä pykäliä noudata, eivätkä diktatuuriset valtiot. Kommunistiset ja islamilaiset valtiot ovat näiden ihmisoikeuksien pahimpia rikkojia.

Yhdysvallat on ollut historiassa demokratian edelläkävijöitä ja sen puolustajia. Maa ylpeilee demokratiallaan. On järkyttävää, että sen korkein hallinto säätä lakeja, jotka ovat piittaamattomia Geneven ja Haagin sopimuksista. USA:n terrorismilaki on räätälöity Bushin poliittisiin tarpeisiin ja rikkoo humanitaariset periaatteet ja kansainvälisiä sopimuksia ja oikeuksia. Laki rikkoo oikeusvaltion periaatteita.

Yhdysvallat voi lain mukaan itse määritellä kuka on sen vihollinen ja se voi napata tämän vihollisen vaikka omien rajojensa ulkopuolelta. Presidentillä on oikeus päättää mikä on sallittua kuulusteluissa. Tämän kaiken voi uuden lain mukaan tehdä salaisesti. Pakottamalla saadut ja salaiset todistusaineistot eivät ole Geneven sopimuksen ja länsimaisen ajattelun mukaisia.

Amerikkalainen International Herald Tribune -lehti kutsuu lakia tyrannimaiseksi. Tämä uusi lakia ei hyödytä muita kuin islamilaisia ääriryhmiä, jotka haluavat agitoida lisää joukkoja terroristeiksi hyökkäämään viattomia vastaan. Lakia vastustaneiden amerikkalaispoliitikkojen ja ihmisoikeusjärjestöjen mukaan "laittomiksi taistelijoiksi" luokiteltuja terroristiepäiltyjä voitaisiin tästä eteenpäin kiduttaa vapaasti. Kristitty ei voi hyväksyä kidutusta ja kuoleman tuomiota missään olosuhteessa ja mistään syystä. Ihmisen henkinen ja fyysinen kiduttaminen on brutaalia toimintaa ja tuomittavaa. Se ei kuulu oikeusvaltion eikä kenenkään kristilliseksi itseään tituleeraavan tahon toimintaa.

Tuomitsen tämän lain jyrkästi.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Evankeliset protestantit uskovat, että kuolemanrangaistus on hyväksyttävä ja että jumala suorastaan edellyttää sitä.

Politiikan tutkija Matthew Wilson.

Ihmisoikeus kirjoitti...

En tiedä mistä olet tietosi saanutja millä mainitsemasi poliittinen tutkija perustelee väitettään. Mutta esim. Pohjoismaat ovat harvoja protestanttisia maita maailmassa. Suomessa on arviolta noin 10 % evanelisia kristittyjä. Mutta pohjoismaista on aikoja sitten poistettu kuoleman rangaistukset käytännöstä. En ole kenenkään tuntemistani evankelisista kristityistä kuullut haluavan kuoleman rangaistusta käyttöön koko elämäni aikana. Uuden testamentin opetuksen mukaan ihmisellä ei ole oikeutta lopettaa toisen elämää. Käytäntö ei tue tämän tutkijan väitettä.

Vaikka en hyväksy kuoleman rangaistusta on mielestäni kuitenkin selvä ero siinä annettaisiiko kuoleman rangaistus kielletyn kirjallisuuden kuljettamisesta tai joukkomurhasta. Näiden tekojen pitäsi olla rikosoikeudellisesti aivan eri tasolla.

Ilmeisesti viitta Yhdysvaltoihin. Ei siellä missään osavaltiossa anneta kuolemanrangaistusta kommunistisen, islamilaisen, hindulaisen, kristillisen, ateistisen tms. aatteellisen kirjallisuuden kuljettamisesta. Pahasti olet metsässä.