4.12.2006

Syytettynä turkkilaisuuden häpäisemisestä

Turkissa kahta kristittyä on syytetty oikeudessa "turkkilaisuuden häpäisemisestä". Syytteiden mukaan he olisivat "yllyttäneet islaminvastaiseen vihaan yrittämällä käännyttää muita turkkilaisia kristinuskoon". Miehiä, Hakan Tastania ja Turan Topalia vastaan nostettiin syyte 12. lokakuuta 2006 ja oikeudenkäynti alkoi 23. marraskuuta 2006. Molempia syytetään siitä, että he olisivat kutsuneet islaminuskoa "alkeelliseksi ja keksityksi" uskonnoksi sekä sanoneet turkkilaisten olevan "barbaareja" niin kauan kun he harjoittavat islaminuskoa.

Tastan ja Topal kieltävät kaikki nämä syytökset. Tuomioistuimen käsittelyn jälkeen 23. marraskuuta Tastan sanoi lehdistölle: "Meitä syytetään koska olemme kristittyjä ja olemme tehneet lähetystyötä." Tiedotusvälineet seuraavat aktiivisesti tätä tapausta ja varsinkin paavin Turkinvierailun alla uskonnolliset jännitykset lisääntyivät.

Lähteet: VOM Canada, Compass Direct, Middle East Concern

Turkin väestöstä muslimeja on 99,6 % ja kristittyjä 0,3 %.

2 kommenttia:

Laurenzia kirjoitti...

Äh, Selostuksen perusteella arvelin olevan kyseessä mielenkiintoisen blogin, mutta tämähän käsittelee vain kristtyjen kiusaamista muualla mailmassa vaikka täällä lähisuomessa kristityt itse vainoavat meitä muita.
MItä jos laajentaisit näkökulmaa ja ottaisit mukaan myös muidenkin uskonnonvapauden kuin krisittyjen?

Ihmisoikeus kirjoitti...

Olen rajannut blogin käsittelemään kristittyjen ihmisoikeuksia. Niitä käsitellään todella vähän valtamediassa, kuten kommenttisikin osoittaan. Millä tavalla kristityt kiusaavat Suomessa muita? Tuskin kukaan vakaumuksellinen kristitty on sinua kiduttanut, hakannut, häätänyt sinut pois työstä, tuhonnut kotia, polttanut kerhorakennusta, laittanut sinua vankilaan tai tappanut sinua.