2.6.2007

Islamista kristityksi kääntymisestä vankeutta


Mies Lähi-idässä (kuvan mies ei liity artikkeliin).

Egyptiläiset viranomaiset ovat vapauttaneet Bahaa el-Akkadin (58). Hän on kristitty, joka kääntyi islaminuskosta ja on ollut vangittuna yli vuoden ilman syytettä Egyptin kyseenalaisten poikkeuslakien nojalla. El-Akkad pidätettiin 6. huhtikuuta 2005, kun salainen poliisi oli saanut selville, että hän oli kääntynyt kristinuskoon. Hänelle itselleen ei koskaan kerrottu mitä lakia hän olisi rikkonut, mutta virkamiehet ovat antaneet ymmärtää syyn olleen se, että el-Akkad olisi häpäissyt islaminuskoa tulemalla kristityksi.

Iltapäivällä 28. huhtikuuta 2007 vankilavirkailija antoi yllättäen el-Akkadille taksirahaa kotimatkaa varten ja illalla hän oli jo kotona vaimonsa ja kolmen lapsensa kanssa. Mitään virallista selitystä vapauttamiselle ei annettu. Vain tunteja ennen vapauttamista kansalliset turvallisuusmiehet olivat puhuneet el-Akkadin kanssa ja sanoneet hänelle että hän jää vankilaan kymmeneksi vuodeksi ellei hän palaa islaminuskoon. El-Akkad ei ollut kuitenkaan suostunut painostukseen.

Viimeisten kuuden kuukauden aikana hänen tapaustaan on huomioitu kansainväliselläkin tasolla, aina diplomaattitasolle asti. El-Akkad ei ole vapautumisenkaan jälkeen turvassa, koska paikalliset islamistit ovat uhanneet tappaa hänet, jos hän joskus tulee ulos vankilasta.

Lähteet: Compass Direct, Open Doors

Ei kommentteja: