20.8.2007

Saudi-Arabia on yksi maailman suljetuimpia maita


Kuva: Saudityyliin pukeutuneita miehiä.

Kesän aikana Saudi-Arabian turistiviranomaiset ovat toimillaan helpottamassa turistien maahan tuloa. Esimerkiksi ryhmäviisumeja olisi jatkossa mahdollista saada määriteltyjen matkanjärjestäjien kautta.

Maahan tuloon on kuitenkin normaalista poikkeavia säädöksiä. Maan kansallisen lentoyhtiön mukaan on olemassa ”tiettyjä esineitä, joita ei saa viedä kuningaskuntaan uskonnollisista syistä tai paikallisten rajoitteiden takia”. Tämä tarkoittaa, että normaalien kiellettyjen aineiden ja esineiden, kuten huumeiden ja ampuma-aseiden, lisäksi kristityt ja juutalaiset matkaaja eivät voi viedä mukanaan Raamattuja, krusifikseja tai Daavidin tähtiä. Mikäli joku ottaa tällaista mukaansa, esineet takavarikoidaan.

Myös muslimeilla on ongelmia tässä ääri-islamilaisessa maassa, varsinkin maan kiistanalaisen uskonnollisen poliisin, muttaweenin, kanssa. Arabialaiset uutiset kertoivat nigerialaisesta opiskelijasta, joka opiskelee islamia pääkaupungissa Riadissa. Nigerialainen mies huomasi naapurissa asuvan 63-vuotiaan naisen tarvitsevan sairaalahoitoa ja vei hänet sairaalaan. Kun hän muutama päivä myöhemmin meni katsomaan miten nainen voi, muttaween pidätti hänet. Syy pidätykseen oli se, että miesopiskelija oli ollut yksin sellaisen naisen kanssa, jonka kanssa hän ei ole naimisissa eikä sukua.

Nigerialainen opiskelija sai yli 50 päivän vankilatuomion tämän takia. Muttaween voi itsenäisesti ryhtyä toimenpiteisiin. Tästä on seurauksena mielivaltaista vainoa, hyökkäyksiä yksityiskoteihin ja myös pidätyksiä sellaisista ”rikoksista” kuten ei-islamilaisen kirjallisuuden hallussapidosta, ei-islamilaiseen jumalanpalvelukseen osallistumisesta. Pidätetyksi voi joutua jopa siitä, että tukee maltillisempaa islamintulkintaa kuin mitä maan hallituksella on.

Lähde: www.assistnews.net

Saudi-Arabian väestöstä 94 % on muslimeja. Suurin osa 4 %:n kristitystä väestönosasta on afrikkalaisia ja aasialaisia siirtotyöläisiä. Virallinen islamin tulkinta Saudi-Arabiassa on ääri-islamistinen wahhabilaisuus. Maassa on voimassa sharia laki. Islamista poiskääntymisestä saa maan lain mukaan kuolemantuomion.

Ei kommentteja: