14.10.2007

Väkivaltaa ja uhkauksia Pohjois-Nigeriassa

Lokakuun alussa 2007 Pohjois-Nigeriassa Bornon kaupungissa sotilaalliset islamistit ovat lähettäneet uhkauskirjeitä paikalliseen kirkkoon ja varoittaneet kirkon jäseniä tulevien päivien hyökkäyksistä. Uhkaukset ovat vakavasti lisänneet jännitystä. Samassa kaupungissa murhattiin viime vuonna yhteensä 50 kristittyä ja 57 kirkkoa tuhottiin.

Moskeijan kaiuttimista kuului ylimääräisiä rukouskehotuksia klo 23.00 ja klo 1.00 yöllä. Tällöin muslimit eivät normaalisti rukoile. Tämä sai poliisit ja turvallisuusmiehet nostamaan valmiuttaan. Poliisi partioi aamuyöstä katuja panssariajoneuvoilla estääkseen hyökkäyksiä. Turvallisuusviranomaiset ja kristityt johtajat pitivät kriisikokouksia, joissa yritettiin löytää keinoja suojella kristittyjä muslimien mahdollisten hyökkäysten sattuessa.

Tapaus on vain viimeisin monista uhkauksista ja hyökkäyksistä Pohjois-Nigerian kristittyjä vastaan. Syyskuun viimeisinä päivinä 10 kristittyä tapettiin Kanon osavaltiossa ja yhdeksän kirkkoa tuhottiin. Lisäksi 61 haavoittui ja yli 500 joutui pakenemaan levottomuuksia. Levottomuudet saivat alkunsa pelkästä muslimiopiskelijoiden väitteestä, että kristitty opiskelija oli piirtänyt pilakuvan profeetta Muhammedista.

Paikallinen pastori kertoi kuinka hän seisoi 500 metrin päästä kirkostaan ja seurakuntakodistaan ja näki kuinka ne poltettiin. ”En voinut tehdä mitään,” hän sanoi. ”En tiennyt mitä oli tapahtunut vaimolleni ja lapsilleni.” Pastori oli tämän jälkeen mennyt poliisilaitokselle. Mutta poliisit ajoivat pois paikalle tulleita kristittyjä, jotka etsivät turvapaikkaa hyökkäyksiltä. ”Meidät kehotettiin menemään pois, koska he eivät pystyneet takaamaan meidän turvallisuuttamme. Naiset ja lapset juoksivat pensasmetsikköön piiloon, mutta siellä heitä vastaan hyökkäsivät muslimit, jotka jo aikaisemmin olivat piiloutuneet sinne väijymään kristittyjä.”

Lähde Compass Direct

Ei kommentteja: