16.2.2008

Iranissa lakiesitys kuolemantuomiosta islamin jättäneitä kohtaan

Iranissa suunnittella laki kuolemantuomiosta islamista poiskääntyneille. Laki asettaisi kuolemantuomion ”petturuudesta”. Tällä hetkellä ”petturuudesta” on voitu tuomita vankeuteen tai kuoleman tuomioon. Tähän asti ei kuitenkaan ole ollut tiedossa yhtään tapausta, joissa olisi toteutettu käytännössä kuolemantuomiota petturuuslain perusteella. Lakiesityksen kautta tilanne kuitenkin muuttuisi.

Iranin uskonnon ja julkishallinnon instituutin (IRPP) presidentti Joseph Greiboski sanoo laista: ”Petturuus on aina ollut lainvastaista, mutta tällä hetkellä oikeus voi tuomita siitä vankilaan, raskaaseen työhön taikka langettaa kuolemantuomion. Uuden lain myötä petturuudesta voisi tuomita ainoastaan kuolemaan.”

Iran on soveltanut ”petturuuslakia” kristinuskoon kääntyneiden muslimien, liberaalien ajattelijoiden sekä Iranin Bahai-vähemmistön kohdalla. Iranilainen pastori kommentoi lakialoitetta Compass Directille: “Tämä ei ole mitään uutta, he haluavat ainoastaan käyttää kovempia otteita islamin jättävien kohdalla”.

Lakiesityksen mukaan kuolemantuomiota käytettäisiin miehiin ja naisten kohdalla laki pakottaisi käyttämään ”kovia otteita” petturuuteen syyllistynyttä naista kohtaan. Tuomittu kuitenkin vapautettaisiin välittömästi mikäli tämä kääntyy takaisin islamiin.

Lähde Compass Direct


Iranissa on 220 000 kristittyä (0,33 %), joista suurin osa on armenialaisia ortodokseja. Bahai-uskonnon kannattajia on 350 000 (0,5 %).

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

SAIRASTA!

Anonyymi kirjoitti...

mita olin etsimassa, kiitos