24.8.2008

Iranin "vallankumousvartijat" pahoinpitelivät kristittyjä

Iranin ns. vallankumousvartijat pidättivät iranilainen kristityn Mohsen Namvarin toukokuun lopussa (31.5.08). Hän oli vangittuna, kuulusteltavana ja kidutettuna kuukauden ajan. Viranomaiset vapauttivat hänet väliaikaisesti n. 30 000 euron takuita vastaan. Vapauduttuaan Namvari oli huonossa kunnossa väkivallan ja kidutuksen takia. Hän kärsi kuumeesta, vaikeista selkäkivusta, erittäin korkeasta verenpaineesta, hallitsemattomasta raajojen vapinasta ja lyhyen aikavälin muistinmenetyksestä.

Vapautumisen jälkeen Namvari pakeni Iranista itäiseen Turkkiin vaimonsa ja poikansa kanssa. Namvari oli kääntynyt islamista kristityksi lähes 30 vuotta aikaisemmin teini-iässä. Poliisi kidutti ja pahoinpiteli häntä saadakseen muiden kristityksi kääntyneiden iranilaisten ja kotiseurakuntien nimiä ja yhteistietoja.

Malek Shahrissa, keski-iranilaisen Istahan kaupungin lähettyvillä, salainen poliisi teki ratsian iranilaistenkristittyjen kotikirkon kokoontumiseen. Poliisi pidätti kodin omistavan yli 50-vuotiaan Abbas Amirin ja hänen puolisonsa 17.7.2008. Pidätyksen yhteydessä poliisi pahoinpiteli pariskunnan ja heidän luokseen kokoontuneet seitsemän miestä, kuusi naista ja kaksi alaikäistä lasta.

Amiri kuoli pahoinpitelyssä saamiinsa vammoihin 31.7.2008 sairaalassa. Hänen vaimonsa Sakineh Rahnama kuoli myöhemmin 3.8.2008 myös pahoinpitelyssä saamiinsa vammoihin ja tapahtumaa seuranneeseen stressiin. Muut kristityt ovat edelleen pidätettynä. Heidän joukossaan on Amirin tyttäret ja myös kaksi tilaisuudessa ollutta lasta.

Lähteet: Compass Direct, Farsi Christian News Network (FCNN)

Ei kommentteja: