5.2.2009

Kahdeksan mielipidevankia kuoli Eritreassa

Eritreassa on vangittuna 2 900 kristittyä uskonnollisista syistä. Heistä yli sata on naisia. Uskonnollinen suvaitsemattomuus jatkuu yhä Eritreassa. Hallitus on pidättänyt tammikuun 2009 aikana 15 miestä Kale-Hiwotin seurakunnasta Kerenissä. Pidätetyistä viisi on pastoreita.

Vangittujen olosuhteet ovat epäinhimillisiä. Alkuvuodesta 2009 kahdeksan eritrealaista on kuollut vankiloissa ja vankilana toimineissa tiloissa.

Tammikuun alussa Mitiren sotilastukikohdassa vangittuna ollut Mogos Hagos Kiflom (37) kuoli. Hänen kuolemansa johtui jatkuvasta fyysisestä pahoinpitelystä, jota hän joutui kestämään kun hän ei ollut suostunut kieltämään uskoaan. Kiflom, joka kuului Rheman seurakuntaan, jätti jälkeensä vaimon, yhden lapsen sekä äitinsä.

Tammikuun 16. päivä Mitressa kuoli myös Mehari Gebreneguse Asgedom (42). Myös hän kuoli jatkuvan väkivallan johdosta sekä hoitamattoman diabeteksen aiheuttamiin komplikaatioihin. Asgedom oli seurakunnan jäsen Mendeferassa.

Mitiren sotilastukikohta on perustettu Eritrean koillisosaan kristittyjen rankaisupaikaksi sen jälkeen kun Eritrean hallitus kielsi kristinuskon 2002. Vangittuja kristittyjä on siirretty Miriteen ympäri maan. Tässä vankitukikohdassa heidät määrätään pakkotyöhön ja heitä pahoinpidellään.

Eritrean väestöstä on 40 % ortodokseja ja 48 % sunni-muslimeja.

Aikaisemmat uutiset Eritreasta

Lähteet Open Doors UK ja MKY

Ei kommentteja: