22.2.2009

Väkivalta kristittyjä vastaan jatkuu IntiassaOrissan, Gujaratin ja Madhya Pradeshin osavaltioiden intialaiset kristityt kärsivät organisoidusta väkivallasta. Viime vuosien aikana äärinationalistiset ja hindufundamentalistit Orissassa ovat hallituksen hiljaisella hyväksynnällä terrorisoineet kristittyjen vähemmistöä. Eri kirkkokuntiin kuuluneiden seurakuntien rakennuksia on vandalisoitu, ryöstetty ja tuhottu. Joukkiot ovat polttaneet autoja, kauppoja ja muuta kristittyjen omaisuutta. Seuraavassa muutamia esimerkkejä.

Kirkkorakennus ja kaikki Kurmingian kaupungin (Kandhamalin osavaltiossa) kristittyjen kodit on poltettu. Mandakiassa, Batingian kylässä, kokonainen kristittyjen yhteisö joutui pommiattentaattien ja tuhon kohteeksi.
Kirkon työntekijä Birendra Harijan ja hänen vaimonsa kidnapattiin pahoinpitelyn ja kidutuksen päätteeksi. Äiti Teresan sairaalaan hyökättiin ja potilaat pahoinpideltiin.

Rajani Majni suljettiin orpokodin keittiöön ja poltettiin elävältä. Papadhandin kylässä kristittyjen yhteisön kodit sytettiin tuleen, ja rampa Rasananda Pradhan ei päässyt pakenemaan ja hänet poltettiin elävältä. Pastori Samuel Nayak yritti estää kirkkonsa tuhon, mutta hänet tapettiin. Tämän jälkeen myös kirkko tuhottiin. Tiangian kylässä neljä kristittyä tapettiin tikarilla ja miekalla tiellä keskellä kirkasta päivää. Sidheswar Digal, joka ei itse ollut kristitty, tapettiin Sulesarun kylässä koska hän antoi kotonaan suojapaikan kristitylle vävylleen.

Kristittyjen kimppuun on hyökätty 1 200 kylässä. 4 500 kristittyä kotia on poltettu ja yli 50 000 kristittyä on joutunut jättämään kotinsa. Tuhannet heistä ovat paenneet metsiin henkensä edestä ja kärsivät ilman ruokaa, vaatetta ja suojapaikkaa. 250 kirkkoa on tuhottu joko kokonaan tai osittain. Väkivallassa kristittyjä kohtaan on kuollut useita ihmisiä. Useimmat heistä ovat daliteja tai eri heimoihin kuuluvia ihmisiä.

Lähde pastori Sam Maloney ja MKY

Ei kommentteja: