Pakistanilainen vähemmistöministeri Shahbaz Bhatti, on saanut vastaanottaa ensimmäisen kansainvälisen uskonnonvapauskomitean (Commission on International Religious Freedom) myöntämän mitalin uskonnonvapaustyöstä. Ministeri Bhatti sai palkinnon työstä Pakistanin vähemmistöjen hyväksi.
Bhattin mukaan Pakistanin hallituksen tehtävä on muuttaa maan jumalanpilkkaa koskevaa lakia niin, etteivät islamistit voi käyttää sitä aseena yhteiskunnan heikkoja vastaan. Bhatti kertoi palkinnon antavan lisäsuojaa kotimaassa. Hän on saanut useita uhkauksia islamisteilta.
Yksi ministeri Bhattin kollegoista ammuttiin virka-asunnon ulkopuolella. Kollega säilyi hyökkäyksessä hengissä. ”Puolustan uskonnonvapautta henkilökohtaisesti ja tulen jatkamaan työtäni niin että niin kutsuttuihin jumalanpilkkalakeihin saadaan muutos, vaikka se maksaisi henkeni. Kun kerran kuolen, toivon että muuttuneet lait jäävät elämään”, ministeri Bhatti kertoo.
Islaminpilkkalakia väärinkäytetään usein esimerkiksi tilanteissa, joissa naapuri haluaa päästä käsiksi kristityn naapurinsa maihin tai taloon. Sanan seisoessa sanaa vastaan painaa muslimin sana pakistanilaisessa oikeudessa aina enemmän kuin kristityn.
Pakistanin islamilaiset poliittiset johtajat ovat julistaneet, etteivät tule hyväksymään muutosyrityksiä maan jumalanpilkkaa koskeviin lakeihin. Näitä kommentteja on kuultu varsinkin sen jälkeen kun Punjabin kuvernööri Salman Taseers 16. syyskuuta 2009 ehdotti muutosta lakeihin. ”Jumalanpilkkalakeja tulisi muuttaa niin että uskonnollisia vähemmistöjä suojellaan, varsinkin sen lisääntyneen vainon varjossa, jota kristityt joutuvat kokemaan uskonnollisten ekstremistien taholta”, sanoi Taseer.
Khawaja Saad Rafique, Pakistanilaisen muslimiorganisaation jäsen, sanoi vastauksena Taseerin lausuntoon, ettei minkäänlaisia yrityksiä muuttaa lakeja tulla hyväksymään. Myös Syed Munawar Hassan, islamilaispuolue Jammat-e-Islamin johtaja, tuomitsee ehdotuksen ja sanoo sen johtavan mielenosoituksiin.
Lähteet: MKY, www.assistnews.net
2.10.2009
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti