19.1.2010

Nykyajan miekkalähetystä

Kaksi pakistanilaista kristittyä kieltäytyvät kääntymästä islamiin ja heitä ammuttiin 26.12.2009. He haavoittuivat vakavasti, mutta ovat toipumassa sairaalassa. Väkivallan teko tapahtui Punjabin provinssissa.

Kristityt pakistanilaiset nuoret miehet Imram Masih (21) ja Khushi Masih (24) menivät vieraaksi häihin. Ryhmä musliminuoria piiritti heitä ampuen aseella ilmaan. Ilmaan ampuminen hääjuhlissa on tavanomainen tapa Pakistanin maaseudulla.

Ryhmä kuitenkin vaati miehiä sanomaan islamin uskontunnustuksen (Kalima) merkkinä muslimiksi kääntymisestä tai heidät ammuttaisiin. Kristityt miehet kuitenkin kieltäytyivät sillä seurauksella, että heitä ammuttiin rintaan. Joukko jätti miehet maahan luullen heidän kuolleen.

Miesten isät löysivät poikansa vakavasti haavoittuneina ja toimittivat heidät sairaalaan. Poliisi on pidättänyt ampujat.

Ääri-islamilainen Hafiz Aziz Gujjar on painostanut pitkään Imramia ja Khushia kääntymään muslimiksi. Hafiz kuuluun paikalliseen kovan linjan ryhmään, joka pyrkii käännyttämään muiden uskontojen edustajia muslimeiksi. Ryhmä on painostanut aikaisemmin lukuisia ei-muslimeja.

Lähde: Compass Direct News, VOM 

Ei kommentteja: