28.2.2010

Kristityt pakotettiin poistumaan kotikylästään

Tammikuussa (2010) 48 kristittyä pakotettiin jättämään kotinsa Laosissa. Tapaus sattui Katin nimisessä kylässä Saravan provinssissa. Compass Direct uutisten mukaan kristittyjen kokoontuessa sunnuntain jumalanpalvelukseen yli 100 viranomaisen edustajaa kyläläisten kanssa pakottivat heidät aseella uhaten ulos kirkosta läheiselle pellolle.

Tämän jälkeen viranomaiset tuhosivat kristittyjen omaisuutta heidän kodeistaan ja kuuden kodit tuhottiin täysin. Viranomaiset ryöstivät myös arvokkaan kotieläimen.

Kun kristityt eivät suostuneet kieltämään kristillistä uskoaan, heidät pakotettiin ulos kylästä kuuden kilometrin päähän tielle. Poliisit estivät heitä palaamasta kylään ja hakemasta omaisuuttaan kylästä. Viimeisen tiedon mukaan kylän kristityt ovat joutuneet oleskelemaan metsässä ilman ruokaa ja tarvikkeita.

Lähde: VOM ja Compass Direct

Laosin väestöstä 61 % on buddhalaisia, 31 % perinteisten uskontojen harjoittajia, 4 % uskonnottomia, 4.2 % kristittyjä ja 1 % muslimeja. Maassa on kommunistinen diktatuuri.

Uutta tietoa Katin kylän kristityistä 17.3.2010:

Maaliskuun 15. päivänä (2010) seitsemän kylän karkotetuista kristityistä vietiin Ta-Oyl-alueviranomaisten toimistoon. Viranomaiset vaativat heitä uudelleen luopumaan kristillisestä uskostaan. Kun kristityt kieltäytyvät kieltämästä kristillisyyttään, alueen viranomaispäällikkö sanoi, että vaikka Laosin perustuslaissa onkin mainittu uskonnonvapaus, hän ei aio sallia kristillisyyttä hänen aluehallinnon alaisella alueelle. Samalla viranomaiset vakuuttivat, että he pakottavat Katin-kylän kristityt muuttamaan pois alueelta elleivät he kiellä uskoaan. Viranomaiset suunnittelivat myös polttavansa kristittyjen karkotuksen jälkeen rakentamat väliaikaiset suojat.

Lähde: VOM

Ei kommentteja: