17.10.2010

Kristityn lakimies ja hänen perheensä surmattu Pakistanissa

Muslimiekstremistit tappoivat kristityn lakimiehen Edwin Paulin, hänen vaimonsa ja heidän viisi lastaan Luoteis-Pakistanissa viime viikolla. Paul oli nostanut virallisen syytteen muslimia vastaan, joka vaati kristityltä mieheltä kohtuutonta (500 %) korkoa. Paulin musliminaapuri kertoo että murhaa edeltävänä päivänä ryhmä aseistautuneita miehiä oli uhkaillut Paulia.

Paul oli helmikuussa nostanut esiin Robin Mehboobin tapauksen. Mehboob on kristitty taksikuski Haripurista, ja hän oli saanut 150 000 rupian (1 260 €) lainan Noor Khani nimiseltä mieheltä taksin ostoa varten. Alkuperäisen sopimuksen mukaan Mehboobin tuli maksaa takaisin 224 000 rupiaa (1 880 €) vuoden kuluttua, mutta sitten lainankorko nousikin 500 %, koska Mehboob oli kristitty. Mehboobin talo ja taksi on nyt takavarikoitu. Taksi oli hänen ainoa tulonlähteensä. Virainomaiset sanoivat Paulille, että tämä "voisi kyllä nostaa syytteen, mutta voin vakuuttaa, ettei kukaan todista Noor Khania vastaan, sillä ääri-islamilaiset ryhmät tukevat häntä."

Ekstremistirymhät väärentävät myös papereita saadakseen haltuunsa kristittyjen omaisuutta, ja Hazaran rahoittajat tukivat kampanjaa, kertovat kristityt. Muslimiekstremistit ovat myös uhkailleet kristittyjä kuolemalla, elleivät nämä käänny islamiin, he jatkavat. "Jotkut ekstremistit uhkailivat meitä puhelimessa ja kirjeitse, käskien meitä lähtemään Haripurista", eräs alueen pastori kertoo. "Monet kristityt pakotettiin myymään omaisuutensa hyvin alhaisella hinnalla ja muuttamaan muualle. Edwin Paul yritti auttaa kristittyjä – hän jopa puhui korkeampien viranomaisten kanssa, mutta kukaan ei ollut valmis todistamaan ekstremistejä vastaan."

Lähteet: www.compassdirect.org ja MKY-viikkoraportti

Ei kommentteja: