18.11.2010

Kuolemantuomio Muhammedin pilkasta.

Asia Bibi on pakistanilainen kristitty perheen äiti, joka vangittiin kesäkuussa 2009. Häntä syytetään Koraanin häpäisystä ja Muhammedin pilkasta. Tämän perusteella hänet on tuomittu kuolemaan 7. marraskuuta 2010. Asiasta uutisoin Asian News.

Oikeus hyväksyi syytteet siitä, että Asian pilkkasi Muhammedia keskustellessaan kollegojensa kanssa. Todellisuudessa hän vain vastusti sitä, että häntä syytettiin vääräuskoiseksi ja häntä vaadittiin kieltämään kristillisen uskonsa. Tämän tähden kylän miehet hakkasivat Asia Bibin ja poliisi pidätti hänet myöhemmin tekaistujen pilkkasyytteiden perusteella. Käytännössä Asian pahoinpideltiin ja vangittiin koska hän uskalsi vastustaa sanallisesti muslimien painostusta.

Peter Jacob, joka on ”Church’s Justice and Peace Commission” sihteeri, sanoo itse syytteiden Asian Bibiä vastaa olleen rikollisia. Tässä tapauksessa ei ollut esiintynyt minkäänlaista islamin herjaamista. Tuomari ei huomioinut, että tässä syytteissä oli kysymyksessä selkeä lain väärinkäytös. Niinpä hän päätyi ankaraan rangaistukseen. Jacob lisää, ”tuomitsemme ehdottomasti tällaiset lain väärinkäytökset ja vetoamme hallitukseen puuttumaan tämän kaltaisten väärinkäytöksiin ja pysäyttämään lain halveksunnan.”

Lähde Be-A-Voice uutiskirje ja CNN
http://edition.cnn.com/2010/WORLD/asiapcf/11/18/pakistan.blasphemy/

Pakistanin väestöstä on 96 % muslimeja, 2,3 % kristittyjä ja 1,5 % hinduja.

Ei kommentteja: