29.1.2010

Algerialaisen seurakunnan toiminta yritetään estää

Algerian Tizi Ouzon kaupungin paikallisen seurakunnan toimintaa on yritetty estää väkivaltaisesti. Seurakunnan kirkkorakennusta on yritetty tuhota moneen otteeseen. Seurakunta otti käyttöönsä marraskuussa 2009 uuden kirkkorakennuksen. Uusi kirkko korvasi aiemman vuokratilan. Seurakunta on hallituksen rekisteröimän Eglise Protestante d'Algerien kirkkokunnan jäsen.

Pian kirkkorakennuksen käyttöönoton jälkeen, joulukuun 26. päivänä 2009, kahdenkymmenen ihmisen joukko kokoontui kirkon edustalle ja yritti estää ihmisiä menemästä jumalanpalvelukseen. Seurakunnan johto kutsui poliisin paikalle. Poliisien saavuttua paikalle he eivät puuttuneet tilanteeseen millään tavoin. Väkijoukko uhkaili seurakuntalaisia poliisin estämättä asiaa. Seuraavana päivänä paikalle saapui jälleen häiritsijöitä. Tämä tilanne selvisi keskustelemalla. Joulukuun lopussa (28.12.) kirkkoon murtauduttiin. Murrosta ilmoitettiin poliisille.

Tammikuun 2. päivänä 2010 kirkkoon hyökättiin jumalanpalveluksen aikana. Hyökkääjät pahoinpitelivät seurakunnan pastorin. Samana päivänä rakennukseen tehtiin toinen murto ja murtautujat tuhosivat rakennuksen sisätiloja kunnes poliisi saapui paikalle ja palautti järjestyksen. Samana iltana kirkkorakennukseen murtauduttiin kolmannen kerran. Tällä kertaa rakennus sytytettiin palamaan ja tilat tuhoutuivat pahoin tulipalossa. Tuli ei kuitenkaan tuhonnut rakennuksen perusteita.

Lähde: www.meconcern.org ja MKY

Algerian väestöstä 96,7 % on muslimeja, noin 0,3 % on kristittyjä ja uskonnottimia on noin 3 %.

19.1.2010

Nykyajan miekkalähetystä

Kaksi pakistanilaista kristittyä kieltäytyvät kääntymästä islamiin ja heitä ammuttiin 26.12.2009. He haavoittuivat vakavasti, mutta ovat toipumassa sairaalassa. Väkivallan teko tapahtui Punjabin provinssissa.

Kristityt pakistanilaiset nuoret miehet Imram Masih (21) ja Khushi Masih (24) menivät vieraaksi häihin. Ryhmä musliminuoria piiritti heitä ampuen aseella ilmaan. Ilmaan ampuminen hääjuhlissa on tavanomainen tapa Pakistanin maaseudulla.

Ryhmä kuitenkin vaati miehiä sanomaan islamin uskontunnustuksen (Kalima) merkkinä muslimiksi kääntymisestä tai heidät ammuttaisiin. Kristityt miehet kuitenkin kieltäytyivät sillä seurauksella, että heitä ammuttiin rintaan. Joukko jätti miehet maahan luullen heidän kuolleen.

Miesten isät löysivät poikansa vakavasti haavoittuneina ja toimittivat heidät sairaalaan. Poliisi on pidättänyt ampujat.

Ääri-islamilainen Hafiz Aziz Gujjar on painostanut pitkään Imramia ja Khushia kääntymään muslimiksi. Hafiz kuuluun paikalliseen kovan linjan ryhmään, joka pyrkii käännyttämään muiden uskontojen edustajia muslimeiksi. Ryhmä on painostanut aikaisemmin lukuisia ei-muslimeja.

Lähde: Compass Direct News, VOM 

15.1.2010

Kuusi koptikristittyä ammuttiin Egyptissä

Ampumakohtaus tapahtui Pyhän Johanneksen kirkon edessä Nag Hammadissa, joka sijaitsee 455 kilometriä etelään Kairosta. Ammutut olivat osallistuneet jouluaaton jumalanpalvelukseen ja olivat poistumassa kirkosta. Ampumisessa kuoli kuusi koptikristittyä ja haavoittui yhdeksän. Myös kirkkoa vartioiva muslimivartija kuoli ammuttuna.

Joukkosurma tapahtui koptien ja muiden ortodoksikristittyjen jouluaattona 6. tammikuuta 2010. Ampuminen toteutettiin autosta automaattiaseella. Tapauksen jälkeen alueella on tulitettu asella kopteja kohti. 

Surmattujen hautajaisiin osallistui 5 000 egyptiläistä koptikristittyä. Tuhannet koptit ovat osoittaneet kadulla mieltään tapauksen jälkeen. Mielenosoitus kohdistui viranomaisiin, jotka eivät suojele vähemmistöä väkivaltaisuuksilta.

Lähde: Compass Direct ja MKY

Iskuja kirkkoihin Malesiassa

Muslimit iskivät Malesiassa polttopullojen kanssa kristittyihin kirkkoihin. Seitsemän kirkkoa eri puolella maata yritettiin polttaa. Kukaan ei loukkaantunut hyökkäyksissä.

Hyökkäysten taustana on maan oikeuden päätös, jonka mukaan kristityt saavat nimittää Jumalaa Allahiksi. Muslimit vastustivat Allah-nimen käyttöä kristillisestä Jumalasta. Malesian väestöstä 9 % on kristittyjä, suurin osa väestöstä 60 % on muslimeja. Koko väestön määrä on 28 miljoonaa.

Lähde: Suomen Kuvalehti nro 2, 2010

14.1.2010

2/3 ihmisten uskonnonvapaus on hyvin rajoitettua

Pew forum -tutkimuskeskuksen selvityksen mukaan 70 % maailman väestöstä asuu maissa, joissa uskonnonvapaus on erittäin rajoitettua. Näitä uskonnonvapautta voimakkaasti rajoittavia maita on 64. Tutkimus oli kaksivuotinen ja siinä analysoitiin valtiollisia uskonnonvapauden rajoituksia ja kansalaisten sosiaalista vihamielisyyttä.

Selvityksen mukaan suurin osa eri maiden hallituksista velvoittaa uskonnollisia ryhmiä rekisteröitymään ja samalla tämä rekisteröintipakko aiheuttaa vakavia ongelmia ja syrjintää. Suurimmat rajoitukset ovat Saudi-Arabiassa, Pakistanissa ja Iranissa, joissa molemmat, valtio ja sen kansalaiset ovat vihamielisiä ei-muslimeja kohtaan. Joukkoon kuuluu myös Pohjois-Korea, jossa kaikenlaisen uskonnon harjoittaminen on ankarasti kiellettyä.

Lähde: Pew Forum
Tutkimus löytyy osoitteesta
http://pewforum.org/docs/?DocID=491

Turkissa paljastui suunnitelma ei-muslimien joukkomurhasta

Turkin merivoimien upseereista koostuvan ryhmän epäillään suunnitelleen maan ei-islamilaiseen vähemmistöön kuuluvien joukkomurhaamista. Joukkomurhan tarkoituksena olisi ollut hallituksen horjuttamiseksi ja islamin edistämiseksi. Suunnitelmat sekä ryhmän jäsenten nimet sisältänyt suojattu CD-levy löytyi viime huhtikuussa.

CD-levyllä oli ohjeet pommi-iskuista ja tuhopoltoista. Ohjeet sisälsivät myös listan yli 900:sta salamurhattavasta tai siepattavasta kirkon työntekijöistä ja uskonnollisesta johtajasta sekä näiden tiedot uskonnonharjoittajien asuinalueista ja kokouspaikoista.

Lähde: Compass Direct ja RV-lehti

13.1.2010

Viranomaiset ratsasivat joulutapahtuman

Iranissa Tehranin provinssissa Karajin kaupungissa 70 paikallista muslimitaustaista kristittyä oli kokoontunut viettämään joulua ja uutta vuotta. Turvallisuusviranomaiset ja -poliisit hyökkäsivät kokoontumiseen ja pidättivät kaksi tilaisuutta johtanutta kristittyä, Kambiz Saghaee ja Ali Keshvar-Doost. Pidätettyjen olinpaikasta ei ole tietoa ja heidän perheensä ei ole saanut heihin mitään yhteyttä.

Pidätys tapahtui joulukuun 17. päivänä (2009). Turvallisuusviranomaiset kuvasivat jokaisen paikallaolijan ja vaativat heidän pysyvän paikkakunnalla kuulusteluja varten. Viranomaiset takavarikoivat Raamatut, kristillisen kirjallisuuden ja yhden kannettavan tietokoneen.

Lähde: Farsi Christian News Network (FCNN) ja VOM