19.1.2011

Pohjois-Korea

Pohjois-Korean ihmisoikeustilanne viimeisen vuoden aikana on edelleen erittäin huono. Viime vuoden aikana maassa tapahtuneilla muutoksilla oli negatiivinen vaikutus koko kansaan, myös kristittyihin. Valuutta-uudistusten vuoksi kaksi kymmenestä kansalaisesta näyttää menettäneen kotinsa. Talouskriisin rinnalla myös luonnonkatastrofit ovat iskeneet Pohjois-Koreaan, ja kymmeniä ihmisiä kuoli taifuunin aiheuttamissa tulvissa ja maanvyöryissä.

Kristittyjen tilanne oli vieläkin surkeampi. Koko maa on juche-aatteen alaisuudessa ja palvoo ’Suurta johtajaa’. Tämän seurauksena kristityillä ei hallituksen mukaan ole oikeutta olla olemassa.

Vainosta huolimatta kristittyjen määrä on kasvanut hieman. Kristityt elävät jatkuvien uhkien ja useimmiten kuolemanuhan alla. Vuonna 2010 satoja kristittyjä pidätettiin eri syistä. Jotkut tapettiin, toiset lähetettiin poliittisille leireille. Yksi esimerkki on Pyungsungin provinssissa ollut pieni 23 jäseninen kotikirkko. Poliisi sai selville kotikirkon olemassaolon ja teki ratsian kotikirkkoon. Kolme seurakunnan tilaisuudessa paikalla ollutta tuomittiin välittömästi kuolemaan, loput kaksikymmentä lähetettiin työleirille.

Maan politiikassa tapahtuu muutoksia. Syyskuussa Kim Jong-un, Kim Jong-ilin kolmas poika, nimitettiin virallisesti kenraaliksi ja hänestä tuli Kansallisen puolustuskomitean korkea johtaja. Kysymys kuuluukin, tuleeko kristittyjen tilanne muuttumaan kun Kim Jong-un nousee valtaan.

Lähde: Open Doors ja MKY

Ei kommentteja: