27.2.2011

Vangittuna Kiinassa ja palautusuhka Pohjois-Koreaan

Vuoden 1997 alussa Kim Kyung Il ja hänen veljensä pakenivat rajan yli Pohjois-Koreasta Kiinaan. Seuraavana vuonna hän tapasi kiinalaisen pastorin ja kääntyi kristityksi. Tämän pastorin johdolla Kyung Il auttoi pohjoiskoreasta tulevia pakolaisia.

Kyang Il huolehti pakolaisten turvatalosta, jossa asui 70 pakolaista. Kun Kiinan poliisi pidätti suuren osan talon pakolaisista, Kyung Il pakeni loppujen pakolaisten kanssa Kiinan ja Mongolian rajalle. Hän ja hänen vaimonsa joutuivat Kiinan viranomaisten pidätettäväksi. Muu ryhmä jatkoi matkaansa erämaassa kohtia Mongoliaa, jossa he pääsivät Etelä-Korean suurlähetystöön ja sitä kautta pakolaisiksi Etelä-Koreaan.

Kyung Il ja hänen vaimonsa lähetettiin takaisin Pohjois-Koreaan, jossa he joutuivat vankilaan. Vankilassa viranomaiset hakkasivat hänen raskaana oleva vaimonsa vatsaan saadakseen aikaan keskenmenon. Vankilassa oli monia muita Kiinasta palautettuja pakolaisia, jotka tunsivat Kimin, mutta he suojelivat häntä teeskentelemällä etteivät tunne häntä. Niinpä viranomaiset eivät tienneet, että hän oli auttanut Pohjois-Koreasta paenneita. Hänet vapautettiin oltuaan vain lyhyen ajan vankeudessa. Vangit, jotka suojelivat häntä vankeutensa aikana pyysivät, että hän pyrkisi vaikuttamaan siihen, että maailma tietäisi heidän tilanteensa.

Kimin vaimo vapautettiin vankilasta pian keskenmenon jälkeen ja hän pakeni Etelä-Koreaan muiden perheenjäsenten kanssa. Vankilasta vapautumisensa jälkeen, Kyung Il pakeni jälleen Kiinaan ja työskenteli pakolaisia auttaen toisessa turvatalossa. Huhtikuun aikana 2002 Kiinan poliisi vangitsi hänet toistamiseen. Pidättämisestään saakka, hän on ollut vangittuna Kiinassa. Viranomaisten tarkoitus on lähettää takaisin Pohjois-Koreaan, kun hänet vapautetaan Kiinassa. Tämä tietäisi Kyung Ilille varmaa kuolemaa.

Lähde: Be-Voice-Network

Ei kommentteja: