7.4.2011

Kristityt intialaiset yhä pidätettynä Saudi-Arabiassa

Kahta intialaista kristittyä pidetään vangittuina ilman virallista syytettä, koska he olivat osallistuneet rukouskokoukseen. Heitä syytettiin myös muslimien käännyttämisestä kristityiksi.

Yohan Nese, 31 v, ja Vasantha Sekhar Vara, 28 v, pidätettiin 21. tammikuuta uskontopoliisin ratsiassa asuntoon, jossa miehet olivat osallistuneet rukouskokoukseen yhdessä muiden intialaisten kanssa. Poliisit repivät Raamattuja ja muuta takavarikoimaansa kristillistä materiaalia ja astuivat niiden päälle. He vaativat tietoja kristittyjen ryhmien ja pastoreiden määrästä Saudi-Arabiassa ja pääkaupunki Riadissa. Tämän jälkeen he pahoinpitelivät miehiä ja painostivat heitä kääntymään islaminuskoon.

Tammikuun 22. päivänä (2011) miehet vietiin uskontotuomioistuimeen Riadiin, jossa heidät tuomittiin 45 päivän vankeuteen. Nyt he ovat kuitenkin olleet vangittuina jo yli 70 päivää. Heidän tilanteensa vankilassa on lähteemme mukaan ”hirvittävä”. Miehet on ahdettu liian täyteen selliin, jossa he mahtuvat vain seisomaan. ”He voivat nukkua vain vuoroissa, korkeintaan kaksi tuntia päivässä”, lähteemme kertoi. ”He ovat olleet siellä jo yli kuukauden.”

Pidätystä seuranneella viikolla Vasantha sai soittaa kotiin Intiaan perheelleen ja pastorilleen. Hän kertoi pastori Ajay Kumar Jeldille, että häntä oli painostettu kääntymään islaminuskoon, muttei ollut antanut periksi. ”Jos minun on kuoltava Jumalani tähden, kuolen täällä”, hän sanoi. Vasanthan vaimo, Sandhya Vara, joka odottaa heidän ensimmäistä lastaan kolmen kuukauden päästä, sanoo, ettei hän ole kuullut miehestään mitään pidätyksen jälkeen.

Hän ja pastori Jeldi ovat monta kertaa olleet yhteydessä Intian suurlähetystöön, mutta eivät ole saaneet vastausta. ”He eivät voi soittaa minulle tai antaa mitään tietoja”, hän kertoo. ”Kukaan ei auta.” Pastori Jeldi selitti, että vain Vasanthan työnantajalla on oikeus vaatia vapautusta takuita vastaan. Mutta Vasanthan pidätyksen jälkeen työnantaja antoi Vasanthan passin paikallisviranomaisille ja ilmoitti, ettei ota enää mitään vastuuta hänestä. Pidätyksen jälkeen muut kristityt ovat pelänneet kokoontua rukoilemaan yhdessä.

Lähde: www.compassdirect.org ja MKY viikkokirje

Ei kommentteja: