25.9.2011

Islamista kristityksi kääntynyt mies tapettiin Somaliassa

Islamista kääntynyt kristitty siepattiin ja löydettiin myöhemmin murhattuna Hudur-kaupungin ulkolaidalla, Lounais-Somaliassa. Juma Nuradin Kamil siepattiin 21. elokuuta (2011). Sieppauksen tekijöinä oli kolme miestä, jotka toimivat ääri-islamilaisessa al Shabaab -ryhmässä. Paikalliset haravoivat aluetta etsiessään Kamilia, ja 2. syyskuuta hänen ruumiinsa löytyi kaupungin kadulta. Alueen kristityt sanovat sieppauksen ja tappotavan viittaavan siihen, että al Shabaab-ryhmä on pitänyt Kamilia jo pitkään silmällä.

Al Shabaab-ryhmä on vannonut puhdistaa Somalia kristinuskosta. Ryhmä kontrolloi nykyisin Hudurin kaupungin aluetta. Kaupunki sijaitsee n. 400 km:n päässä Mogadishusta. Ryhmällä on yhteyksiä al Qaidaan

Kun ruumis oli löydetty, paikalliset kristityt eivät uskaltaneet haudata Kamilin ruumista. He pelkäsivät al Shabaabin yhdistävän heidät Kamiliin. Ruumis jätettiin ulos pariksi päiväksi ja sen jälkeen tuntemattomat ihmiset hautasivat hänet salassa.

Toinen kristinuskoon kääntynyt ex-muslimi, joka asuu viereisestä kaupungista kertoi, että Kamil oli tullut kristityksi kolme vuotta sitten. ”Tämä on meille hyvin surullinen uutinen,” hän sanoi.

Arvion mukaan al Shabaab -ryhmään kuuluu 3 000 - 7 000 jäsentä ja heidän päämääränään on saattaa voimaan sharia-lain tiukka versio Somaliassa. Maan väliaikainen hallitus Mogadishussa taistelee saadakseen jällen maan hallintaansa. Virallinen hallinto kohtelee kristittyjä paremmin kuin ääriliikkeet. Maltilliseksi itseään sanova presidentti šeikki Sharif Sheik Ahmed on kuitenkin hyväksynyt voimaan sharia-lain, joka vaati kuolemantuomion jokaiselle, joka jättää islaminuskon.

Lähde: www.compassdirect.org, MKY-viikkokirje

Ei kommentteja: