10.12.2011

Nepalissa kristittyjen vastaisia pommi-iskuja

Kaksi vuotta sitten tapahtui räjähdys yhdessä Nepalin suurimmista katolisista kirkoista. Räjähdyksessä kuoli kolme ihmistä. Sama ryhmä on ilmoittanut toteuttaneensa räjäytyksen 22.11.2011 United Mission Nepal (UMN) -järjestön toimiston edessä. UMN on Kathmandussa toimiva kristillinen hyväntekeväisyysjärjestö. Kukaan ei loukkaantunut räjähdyksessä. Räjähdyspaikalta löytyi lehtisiä, jossa sanottiin, että koska suurin osa nepalilaisista on hinduja, Nepalin pitäisi olla hinduvaltio.

Samana päivänä pääosin buddhalaisten asuttamassa Dancchen kylässä Nepalin koillisosassa, buddhalaiset pahoinpitelivät kaksi veljestä, koska he olivat järjestäneet kristillisen kotitilaisuuden. Toinen heistä hakattiin tajuttomaksi. Tikarein ja puukapuloin varustautunut joukko hyökkäsi Panchman Tamangin (45) ja hänen vanhemman veljensä Buddhimanin kimppuun. Panchman pääsi pakoon, mutta Buddhimania hakattiin, kunnes hän vuosi verta niin paljon, että hyökkääjät uskoivat hänen kuolevan. Buddhiman on kuljetettu sairaalaan Kathmanduun vakavan päävamman vuoksi.

Nepalin hallitus on jo neljännen kerran lykännyt uuden perustuslain julkaisemista kuudella kuukaudella. Perustuslaki piti esitellä 30.11.2011. Perustuslakiluonnoksessa on ristiriitainen lausunto uskonnonvapaudesta. Luonnokseen on kirjattu jokaiselle vapaus valita uskontonsa jota seuraa. Mutta toisaalta sama laki kieltää toiseen uskontoon kääntymisen tai käännyttämisen.

Lähde:MKY-uutiskirja ja Compass Direct

Ei kommentteja: