21.4.2011

Iranin kristityt ovat jatkuvan väkivallan ja painostuksen kohteina

Iranin tiedustelupalvelu on jatkanut iranilaisten kristittyjen väkivaltaista pelottelua ja mielivaltaisia pidätyksiä. Yhtenä keinona tähän on käytetty tietojen keräämistä iranilaisilta kristityiltä, jotka ovat paenneet Turkkiin. Tiedustelupalvelun agentit tekeytyvät pakolaisiksi ja pyrkivät soluttautumaan kristittyjen pakolaisten joukkoon Turkissa saadakseen niiden perheenjäsenten ja sukulaisten nimiä ja osoitteita, jotka ovat vielä Iranissa.

Tietoja käytetään kristittyjen painostamiseen median kautta, vangitsemiseen ja näytösoikeudenkäynteihin. Vangittuja pyritään painostamaan väärin tunnustuksiin "rikollisesta toiminasta" islamilaista tasavaltaa kohtaan.

Lähde: Farsi Christian News Network ja Be-A-Voice Network

20.4.2011

Kristittyjä pahoinpideltiin heidän jaettua uskoaan

Neljä kristittyä, joista yksi oli poliisikonstaapeli, pahoinpideltiin 1. huhtikuuta Madikerin alueella. Syynä tähän olivat syytökset ”yllytyksestä uskonnolliseen kääntymykseen”, vaikka Intiassa toiseen uskontoon siirtyminen ei ole laitonta.

Tietojen mukaan Nandimotte-nimisen kylän asukkaat ärsyyntyivät, kun kristitty poliisi yhdessä kolmen muun kristityn kanssa menivät ovelta ovelle jakamassa traktaatteja ja kirjoja. Muutamat raivostuneet hindulaiset kyläläiset pahoinpitelivät heitä, repivät vaatteet puoliksi pois heidän päältään ja veivät heidät lopulta poliisiasemalle. Tapauksesta kuulleet äärihindujohtajat kiirehtivät myös paikalle, mutta ennen kuin he pääsivät käsiksi kristittyihin, poliisit puuttuivat asiaan ja ottivat kristityt huostaansa.

Raportin mukaan yksi poliisikomisarioista ilmoitti, että ylikomisariolle oli jätetty valitus, jossa vaadittiin kristityn poliisikonstaapelin erottamista virastaan. Toinen poliisi ilmoitti että kristittyjä syytetään ”tarkoituksellisista ja ilkeämielisistä teoista, joiden tarkoituksena on ollut järkyttää kaikkien yhteiskuntaluokkien uskonnollisia tunteita heidän uskontoaan tai uskomuksiaan loukkaamalla”.

Lähde: www.compassdirect.org, MKY

7.4.2011

Kristityt intialaiset yhä pidätettynä Saudi-Arabiassa

Kahta intialaista kristittyä pidetään vangittuina ilman virallista syytettä, koska he olivat osallistuneet rukouskokoukseen. Heitä syytettiin myös muslimien käännyttämisestä kristityiksi.

Yohan Nese, 31 v, ja Vasantha Sekhar Vara, 28 v, pidätettiin 21. tammikuuta uskontopoliisin ratsiassa asuntoon, jossa miehet olivat osallistuneet rukouskokoukseen yhdessä muiden intialaisten kanssa. Poliisit repivät Raamattuja ja muuta takavarikoimaansa kristillistä materiaalia ja astuivat niiden päälle. He vaativat tietoja kristittyjen ryhmien ja pastoreiden määrästä Saudi-Arabiassa ja pääkaupunki Riadissa. Tämän jälkeen he pahoinpitelivät miehiä ja painostivat heitä kääntymään islaminuskoon.

Tammikuun 22. päivänä (2011) miehet vietiin uskontotuomioistuimeen Riadiin, jossa heidät tuomittiin 45 päivän vankeuteen. Nyt he ovat kuitenkin olleet vangittuina jo yli 70 päivää. Heidän tilanteensa vankilassa on lähteemme mukaan ”hirvittävä”. Miehet on ahdettu liian täyteen selliin, jossa he mahtuvat vain seisomaan. ”He voivat nukkua vain vuoroissa, korkeintaan kaksi tuntia päivässä”, lähteemme kertoi. ”He ovat olleet siellä jo yli kuukauden.”

Pidätystä seuranneella viikolla Vasantha sai soittaa kotiin Intiaan perheelleen ja pastorilleen. Hän kertoi pastori Ajay Kumar Jeldille, että häntä oli painostettu kääntymään islaminuskoon, muttei ollut antanut periksi. ”Jos minun on kuoltava Jumalani tähden, kuolen täällä”, hän sanoi. Vasanthan vaimo, Sandhya Vara, joka odottaa heidän ensimmäistä lastaan kolmen kuukauden päästä, sanoo, ettei hän ole kuullut miehestään mitään pidätyksen jälkeen.

Hän ja pastori Jeldi ovat monta kertaa olleet yhteydessä Intian suurlähetystöön, mutta eivät ole saaneet vastausta. ”He eivät voi soittaa minulle tai antaa mitään tietoja”, hän kertoo. ”Kukaan ei auta.” Pastori Jeldi selitti, että vain Vasanthan työnantajalla on oikeus vaatia vapautusta takuita vastaan. Mutta Vasanthan pidätyksen jälkeen työnantaja antoi Vasanthan passin paikallisviranomaisille ja ilmoitti, ettei ota enää mitään vastuuta hänestä. Pidätyksen jälkeen muut kristityt ovat pelänneet kokoontua rukoilemaan yhdessä.

Lähde: www.compassdirect.org ja MKY viikkokirje

2.4.2011

Saudi-Arabiassa pidätetty intialaisia kristittyjä hartauden harjoittamisesta

Kaksi intialaista kristittyä miestä, jotka työskentelivät Riyadhissa, Saudi-Arabia, on pidätetty äskettäin ja tuomittu 45 päiväksi vankeuteen. Maaliskuun 11. päivänä (2011) Vasantha Sekhar ja Nese Yohan hakattiin ja pidätettiin Bathan kaupungissa. Heitä syytettiin "käännytystyöstä".

Vangitsemisen yhteydessä heidän asunto tyhjennettiin. Paikallisen kristityt uskovat, että heidät pidätettiin koska he olivat harjoittaneet kristillisiä hartaustilaisuuksia yksityisesti omassa asunnossaan.

Toisen pidätetyn työnantaja on palauttanut hänelle passinsa ja antanut hänelle lopputilin. Hänet myös karkotetaan maasta. Toinen pidätetystä odottaa tietoa oikeuden päätöksestä ja työstään.

Tapauksesta toimitetun raportin mukaan lukuisia Saudi-Arabiassa työskennelleitä intialaisia kristittyjä on pidätetty ja karkotettu maasta viime vuosien aikana.

Lähde: VOM Australia ja International Christian Concern