19.2.2012

Burman kristityt ihmisoikeusrikkomusten kohteena

Hallituksen näennäisreformien muodostaman savuverhon takana Burman etnis-uskonnolliset vähemmistöt kärsivät enemmän kuin koskaan ennen. Burma Campaign Australia -järjestön Zetty Braken mukaan näiden vähemmistöjen tilanne on itse asiassa huonontumassa: konflikti syvenee ja ihmisoikeusrikkomukset lisääntyvät, kun n. 60 000 kristittyä kachin-heimoon kuuluvaa ovat edelleen ilman humanitaarista apua. YK vahvistaa tämän ja arvioi että 55 000 kachin-heimoon kuuluvaa maan sisäistä pakolaista yli 20 sisäisessä pakolaisleirissä yrittävät pysyä hengissä ilman elintärkeitä tarvikkeita.

Ihmiset kuolevat helposti torjuttaviin, kylmyyden ja terveyshaittojen aiheuttamiin tauteihin. Useimmat lapset kärsivät likaisen juomaveden aiheuttamasta ripulista ja loisista. Keskenmenot ovat lisääntyneet huomattavasti. Nyt pelätään tarttuvien tautien leviämistä kauas ympäristöön. Tilanne on vakava.

Christian Solidarity Worldwide -järjestön Ben Rogers palasi äsken Kiinan ja Burman väliseltä raja-alueelta. Hänkin sanoi kuulleensa vierailunsa aikana niin vakavista ihmisoikeusrikkomuksista, ettei hän ole kuullut vastaava, vaikka on työskennellyt Burmassa jo 15 vuotta.

Lähde: MKY-viikkoraportti

Ei kommentteja: