25.2.2012

Newsweek: Kristittyjä surmataan heidän uskonsa tähden

Newsweek-lehti uutisoi helmikuussa (13.2.2012), että muslimimaissa tapetaan kristittyjä heidän uskonsa tähden. Artikkelissa ilmiötä nimitetään kristofobiaksi. Artikkelin kirjoittaja on muslimista ateistiksi kääntynyt Ayaan Hirsi Ali. Hirsi Alin mukaan muslimien vihaajaksi eli islamofobikoksi leimautumisen pelko estää länsimaisia toimittajia ja vaikuttajia kritisoimasta islamia silloinkin kun siihen olisi aihetta.

Hirsi Ali kirjoitaa: ”Viime vuosina kristittyjen vähemmistöjen väkivaltaista alistamisesta on tullut muslimienemmistöisissä maissa normi.” Vuosina 2003 – 2010 kristittyihin kohdistuneiden terrorin määrä Afrikassa, Lähi-idässä ja Aasiassa nousi yli 300 %. Newsweekin artikkelissa kerrotaan esimerkkitapauksia eri puolilta maailmaa Nigeriasta Indonesiaan. Hirsi Alin mukaan kysymyksessä ei ole suunniteltu sota, vaan kristinuskon vastainen ilmapiiri synnyttää spontaaneja väkivallan tekoja. Hän vaatii länsimaiden vallanpitäjiä suojelemaan kristittyjä samalla tavalla kuin se suojelee muslimivähemmistöjä maissaan. Länsimaat voivat painostaa muslimimaita suitsemaan ääriliikkeitä esimerkiksi kauppasopimusten avulla.

Ayaan Hirsi Ali on muslimitaustainen ateisti ja feministi, joka tunnetaan ehkä parhaiten musliminaisten asemaa käsittelevästä kirjastaan Neitsythäkki. Hollantilainen ohjaaja Theo van Gogh ohjasi Hirsi Alin kirjan pohjalta elokuvan naisten alistamisesta islamissa. Marokkolaissyntyinen hollantilainen muslimi murhasi van Goghin elokuvan tähden. Islamistit ovat usein uhanneet Hirsi Alin henkeä hänen kirjoitustensa takia.

Lähde Newsweek artikkeli 6.2.2012, Ayaan Hirsi Ali: The Global War on Christians in the Muslim World

http://www.thedailybeast.com/newsweek/2012/02/05/ayaan-hirsi-ali-the-global-war-on-christians-in-the-muslim-world.html

Ei kommentteja: