21.3.2012

Kaikki kirkon on tuhottava Persianlahden alueelta, sanoo saudi suurmufti

Saudi-Arabian suurmufti on antanut lausunnon, jonka mukaan olisi ”välttämätöntä tuhota kaikki alueen kirkot”. Hänen lausuntonsa seurasi Kuwaitin suunnitelmaa estää kirkkojen rakentaminen maassa.

Puhuessaan valtuuskunnalle Kuvaitissa, Sheikki Abdul Aziz bin Abdullah, painotti sitä, että koska tämä pieni Persianlahden valtakunta on osa Arabian niemimaata, olisi tarpeellista tuhota kaikki kirkot maasta. Asiasta raportoi arabimedia.

Saudi-Arabian korkea-arvoisimpiin islamilaisiin uskonnollisiin johtajiin kuuluvan Abdullahin lausunto mukaili vanhaa uskomusta, jonka mukaan muita uskontoja kuin islamia ei voida harjoittaa alueella.

Lausunnon antaja ei ole kuka tahansa, vaan Saudi-Arabian suurmufti on korkein uskonnollisen lain tulkitsija tässä sunnimuslimien kuningaskunnassa. Hän on myös Uleman (islamin tutkijat) korkeimman neuvoston (Supreme Council of Ulema) johtaja ja ”pysyvän tieteellisen tutkimuksen” (Standing Commitee for Scientific Research) johtaja sekä fatwojen laatija. Fatwa on islamilainen oikeudellinen lausunto tai julistus.

Kuvaitin parlamentin jäsen sanoi viime kuussa haluavansa kieltää kirkkojen ja ei-islamilaisten palvontapaikkojen rakentamisen Persianlahden maissa.

Osama Al-Munawer kirjoitti Twitter-viestissään esittävänsä lakiehdotuksen, jossa vaaditaan poistamaan kaikki kirkot maasta. Myöhemmin hän selitti, että olemassa olevat kirkot pysyisivät, mutta uusien ei-islamilaisten hartauspaikkojen rakentaminen olisi kiellettävä.

Lähde: Arabian business -verkkosivut
http://www.arabianbusiness.com/destroy-all-churches-in-gulf-says-saudi-grand-mufti-450002.html

Ei kommentteja: