17.3.2012

Surmatun Pakistanin vähemmistöministerin, Shabhaz Bhattian, muistopäivä

Toinen päivä maaliskuuta (2012) on ensimmäinen vuosipäivä Pakistanin vähemmistöministeri Shabhaz Bhattin traagisesta murhasta. Islamilaiset ääriliikkeen edustajat murhasivat hänet koska Shabhaz vastusti Pakistanin pilkkalakeja. Pakistanin pilkkalakien perusteella voidaan Muhammedin, Allahin tai Koraanin pilkasta tuomita kuolemaan tai elinikäiseen vankeuteen. Lukuisat maan vähemmistöuskontojen harjoittajat ovat syytettynä ja vangittuna aiheetta lain perusteella. Kristinuskon vastustajat käyttävät lakia keinona kristittyjen vainoamiseen.

Bhatti oli voimakas vainottujen uskonnollisten vähemmistöjen puolestapuhuja huolimatta siitä, että hän kohtasi voimakasta uhkailua ja vastusta. Hän oli Pakistanin ainut kristitty ministeri. 2.3.2011 Bhatti ammuttiin kuoliaaksi hänen ollessaan matkalla hallituksen kokoukseen Ilsmabadissa. Teon takana epäillään olleen islamilaisia terroristeja.

Pakistanin kristityt ovat olleet huolissaan käynnissä olevan poliisitutkinnan uskottavuudesta. Murhan takana epäillään olevan yhteiskunnassa korkealla taholla olevia ja vaikutusvaltaisia islamisteja.

Lähde: WEA Religious Liberty -uutiskirje

Ei kommentteja: