3.6.2012

Bulgariassa väkivaltaa seurakuntia kohtaan

Bulgaria on Itä-Eurooppalainen maa, joka liittyi EU:hun vuonna 2007. Bulgarian väestöstä 60 % kuuluu ortodoksiseen kirkkoon, protestanttisiin kirkkoihin kuuluu noin 1 % ja katoliseen kirkkoon noin 1 % väestöstä. Muslimeja väestöstä on noin 8 %, ateisteja 9 % ja uskonnollista kantaansa ei ole ilmoittanut 22 % väestöstä.

Bulgarialaisen Pazardzhikin kaupungin asukasmäärä on 72 000. Kaupungissa asuu noin 800 jyrkän linjan islamistia. Kaupungissa asuu noin 700 kristityksi kääntynyttä entistä muslimia. Vuonna 2006 muslimit alkoi uhkailla kahta kaupungissa työskentelevää pastoria. Pastorit saivat tappouhkauksia.

Uhkauksia on myös toteutettu. Vuonna 2006 eräs kaupungin pastoreista joutui muslimien väkivaltaisen hyökkäyksen kohteeksi palatessaan jumalanpalveluksesta. Noin 30 muslimimiehen joukko hyökkäsi pastorin ja hänen poikansa kimppuun. Pastoria lyötiin rautaputkella päähän ja hän menetti tajuntansa. Sairaalassa hänen päähän ommeltiin 10 tikkiä. Päähän lyönnin seurauksena miehellä on ollut siitä lähtien jatkuva päänsärky.

Poliisit puuttuivat asiaan ja tilanne rauhoittui muutamaksi vuodeksi. Seuraavan kerran vuonna 2011 keväällä, pääsiäisen aikaan, viiden muslimin joukko hyökkäsi kristityn nuorukaisen kimppuun. Hän pystyi kuitenkin puolustautumaan. Seuraavana aamuna kuitenkin 30 miehen joukko väijyi häntä teräaseilla varustettuna. Nuori mies vahingoittui hyökkäyksessä vakavasti ja joutui sairaala hoitoon. Tapauksen johdosta tätä muslimijoukkoa vastaan nostettiin syyte murhayrityksestä.

Lähde: Avainmedia-lehti 6/2012

Ei kommentteja: