1.9.2012

Pastori pahoinpideltiin Sri Lankassa

Buddhalaiset nationalistit pahoinpitelivät srilankalaisen Assemblies of God -seurakunnan pastorin ja hänen vaimonsa elokuussa. Pastori oli vaimoineen kyläillyt Deniyayan paikkakunnalla seurakunnan jäsenen luona elokuun 9. päivänä. He olivat kotimatkalla moottoripyörällä kun auto pysäytti heidät. Noin neljänkymmenen miehen ryhmä kävi heidän kimppuunsa kivillä varustettuna. Hyökkääjät huusivat ”käykää kiinni” ja ”tappakaa heidät”. Ryhmässä oli mukana viisi buddhistipappeja ja yksi paikallinen poliittinen (Pradeshiya Sabha) johtohenkilö. Hyökkäykseen osallistui myös pysäytyksen tehneen auton kuljettaja. Hänellä tiedetään olevan läheiset suhteet tunnettuun srilankalaiseen hallituspoliitikkoon.

Pastoria raahattiin maata pitkin ja pahoinpideltiin ja hänen vaimoa herjattiin. Hyökkääjät vaativat saada tietää keneltä pastori oli saanut luvan asua alueella. Pastori vastasi asuneensa Deniyayassa useita vuosia eikä siten tarvinnut lupaa oleskella alueella. Hyökkääjät syyttivät pastoria kristinuskon levittämisestä ja vaativat sen lopettamista kuoleman uhalla.

Ryhmä vei sitten pastorin vaimoineen takaisin seurakuntalaisen kotiin, jossa he olivat vierailleet. Talossa asuvia syytettiin siitä, että he olivat kääntyneet kristityksi maksusta. He vastasivat olleensa kristittyjä kauan ennen Deniyayaan muuttoa ja että heidän päätöksensä olla kristittyjä oli henkilökohtaiseen vakaumukseen perustuvaa. Pastoria ja hänen vaimoaan pahoinpideltiin vielä, mutta lopulta he onnistuivat pääsemään kotiinsa.

Heidät pysäyttänyt auto jäljitti kuitenkin heitä kotimatkan ajan. Vaikka pastorilla oli vammoja jaloissa ja yläruumiissa, hän ei halunnut hakeutua sairaalahoitoon, uusia ongelmia ja jäljityksiä peläten. Iskun yhteydessä pastorilta vietiin henkilöllisyystodistus, matkapuhelin, Raamattu ja muita dokumentteja. Pastori teki tapauksesta poliisi-ilmoituksen samana päivänä.

Deniyayan väestö on multietninen ja multiuskonnollinen. Paikkakunnalla on pieni kristitty yhteisö. He pelkäävät nyt pelkää uusia iskuja sekä henkistä ja fyysistä alistamista.

Lähde: National Christian Evangelical Alliance of Sri Lanka, NCEASL

Ei kommentteja: