27.10.2012

Myamarin vähemmistökristityt kokevat vainoa


Myanmarissa eli Burmassa on noin 4 miljoonaa kristittyä (9% koko väestöstä). Useimmat kristityt kuuluvat johonkin Myanmarin etniseen vähemmistöön, kuten Chineihin ja Kareneihin. Sotilasjuntta tukee maan suurinta etnistä ryhmää, burmalaiset, ja vainoaa pienempiä etnisiä ryhmiä. Sotilasjuntta käyttää hyväkseen enemmistön uskontoa, buddhalaisuutta, aseena kristittyjä vähemmistöjä vastaan. Kristityt joutuvat vainotuksi osittain etnisen taustansa ja osittain uskonsa takia.

Yksi käytetyimmistä sortotavoista on kokonaisten kylien tuhoaminen tai niiden siirtäminen uuteen paikkaan. Kyläläiset voidaan myös vangita pakkotyöhön. Kirkkorakennukset joutuvat usein ensimmäisiksi tuhomisten kohteiksi myös kaupungeissa.

Armeija pakottaa usein kristittyjä tekemään pakkotyötä sunnuntaisin tai kristillisten juhlapäivien aikana. Chin-vähemmistön osavaltioon lähetetään usein buddhalaisia ​​munkkeja hallitsemaan kristittyjen kaupunkeja ja kylejä. Munkit myös raportoivat kyläläisten mahdollisesta tottelemattomuudesta armeijalle.

Kristityille tarjotaan helpompaa elämää, jos he kääntyvät buddhalaisuuteen ja suostuvat sitten käännyttämään muita kristittyjä. Kristittyjen lapsia on houkuteltu pois perheittensä luota ja sen jälkeen pakkokoulutettu buddhalaisiksi munkeiksi.

Raamattujen painaminen on kiellettyä Myanmarissa. Maahan salakuljetetut Raamatut takavarikoidaan ja poltetaan usein, jos viranomaiset löytävät niitä.

Lähde: barnabasfund.org
.

Ei kommentteja: