30.1.2013

Kristityksi kääntynyt perhe vangittiin Egyptissä

Kristitty äiti ja hänen seitsemän lastaan on tuomittu 15 vuoden vankeuteen Egyptissä. Vangitsemisen syy on se, että he olivat vaihdattaneet uskontotiedot henkilöllisyyskorteistaan sen jälkeen kun olivat jättäneet islamin.

Nadia Ali Mohammed ja hänen perheensä palasivat kristityiksi vuonna 2004. He olivat aiemmin kääntyneet islamiin. Kristityksi kääntymisen jälkeen he vaihdattivat musliminimensä henkilöllisyyskorteissaan kristityiksi nimiksi. Egyptissä nimistä voi päätellä henkilön uskonnon.

Kaksi vuotta tämän jälkeen yksi perheen pojista, Bishoy Malak Abdle-Massih, pidätettiin perheen kotikaupungin, Beni Suef, informaatiokeskuksessa. Poliisi tuli epäluuloiseksi nuoren miehen asiakirjoista ja kuulusteli häntä tunteja, kunnes hän myönsi kääntyneensä kristityksi.

Syytökset Nadiaa vastaan nostettiin rikkomuksesta Egyptin nimenmuutoslakia vastaan. Syytteeseen joutuivat Nadia ja hänen seitsemän lastaan ja myös rekisteröintitoimiston viranomaiset, jotka olivat tehneet muutokset perheen asiakirjoihin.

Tammikuussa 2013 Beni Suefin rikostuomioistuin tuomitsi jokaisen perheenjäsenen 15 vuodeksi vankeuteen ja muutoksen tehneet viranomaiset viideksi vuodeksi.

Egyptissä islamista kristillisyyteen kääntyneiden ei ole mahdollista vaihtaa henkilökorteissaan merkintä uskonnostaan. Maassa on kuitenkin ennakkotapauksia, joissa kristityt, jotka ovat kääntynyt islamiin ja myöhemmin takaisin kristityksi, ovat saaneet alkuperäisen uskontostatuksen henkilödokumentteihin. Mutta tämä prosessi on ollut äärimmäisen vaikeaa.

Kirkon omistama rakennus tuhottiin Egyptissä

Muslimit tuhosivat kirkon omistaman rakennuksen Egyptissä, koska he epäilivät, että rakennusta tullaan käyttämään jumalapalveluksissa. Rakennus oli kaksikerroksinen ja sen toisessa kerroksessa oli lastentarha ja ensimmäisessä toimistotilat.

Tammikuun 16. päivänä (2013) sadat muslimit tulivat moskeijasta kantaen vasaroita ja lekoja ja huutaen islamilaisia iskulauseita. Moskeijaan oli kokoontunut suuri määrä ulkopaikkakuntaisia muslimeja, jotka olivat tulleet "auttamaan" Fanous-paikkakunnan muslimeja, koska huhujen mukaan sinne oltiin rakentamassa kirkkoa.

Muslimijoukko tuhosi rakennuksen huutaen "Allahu Akbar" (Allah on suurin). Turvallisuusjoukot eivät puuttuneet tuhotyöhön, eikä tapauksen johdosta ole nostettu syytteitä tai tehty pidätyksiä.

Paikalliset muslimit ovat aiemmin vastustaneet seurakunnan rakennuksen olemassaoloa, vaikka rakennuksella on kaikki tarvittavat luvat hallinnolta. Aiemmin kylän johdon ja kirkon johdon välillä oli käyty keskusteluja muslimien ja kristittyjen yhteisöjen kesken. Keskusteluissa oli sovittu, että ensimmäinen kerros säilytetään ja toinen kerros poistetaan. Mutta muslimit eivät kunnioittaneet tätä sopimusta.

Molemmat tapaukset osoittavat kuinka haavoittuvassa asemassa Egyptin kristityt ovat.

Lähde Barnabas Fund FB-sivut
.

Ei kommentteja: