14.3.2006

Hyökkäys kristityn johtajan kotiin Intiassa

Noin 15 poliisia Rajasthanin ja Karnatakan osavaltiosta hyökkäsi tunnetun kristityn johtajan Sajan K. Georgen kotiin hänen ollessa poissa kotoaan. Hänen talonsa tutkittiin ja perheenjäseniään kuulusteltiin Georgen yhteydestä Emmanuel Mission International (EMI) lähetykseen, minkä asemapaikka on Rajasthanissa. Lähetyksen perustaja on arkkipiispa M.A. Thomas. Hindufanaatikot olivat hyökänneet jo aiemmin helmikuussa EMIn tiloihin.

George on Intian kristittyjen maailmanlaajuiseen neuvoston (Global Council of Indian Christians) puheenjohtaja. Tämä neuvosto puolustaa kaikkien Intian kristittyjen oikeuksia samoin se on osallistunut Dalitien (kastittomien) ihmisoikeuskampanjoihin. - Ainoa rikokseni on yrittää puolustaa vähemmistöjä ja olla heidän äänenään, sanoi George.

George on pyytänyt Ihmisoikeuskomissiota ja keskushallintoa puuttumaan tähän yksityisyyden loukkaamiseen. Hän pelkää, että Kotan poliisit ja poliittiset tahot alkavat järjestää hyökkäyksiä häntä ja hänen perhettä vastaan.John Dayal, All India Christian Councilin puheenjohtaja, on pyytänyt Intian pääministeriä Manmohan Singhiä henkilökohtaisesti takaamaan Georgen ja Thomasin turvallisuus

Ei kommentteja: