21.1.2007

Pastori ammuttiin Sri Lankassa

Sri lankalainen pastori Nallathamby Gnanaseelan (38) oli neljän lapsen isä. Hänen vanhin tytär on 7 vuotta, nuorin 1 vuosi ja näiden lisäksi hänellä on kaksi poikaa. Pastori Gnanaseelan ammuttiin raa’asti lauantaina 13. tammikuuta kun hän oli matkalla kirkkoon. Hän toimi pastorina Jaffnassa, Tamil Mission Church -seurakunnassa.

Aamulla hän oli vienyt vaimonsa ja tyttärensä sairaalaan, ja paluumatkallaan turvallisuuspoliisi ampui hänet keskellä katua. Kun hän makasi kaatuneena kadulla, hän sai vielä kuolettavan laukauksen päähänsä ja tämän jälkeen häneltä vietiin Raamattu, laukku, henkilöllisyyspaperit ja moottoripyörä. Gnanaseelan jätettiin makaamaan kadulle.

Turvallisuuspoliisin ensiraporttien perusteella Gnanaseelania olisi epäilty räjähteiden kuljettamisesta. Myöhemmin väitettiin, että häntä ammuttiin koska hän ei kehotuksista huolimatta pysähtynyt. Tässä on kysymyksessä tahallinen yritys lavastaa pastori Gnanaseelanin syylliseksi.

Pastori oli mukana Sri Lankan evankelisen allianssin pastoreiden tiimissä Jaffnassa, eikä hän poliittisesti aktiivinen. Hän oli lainkuuliainen kansalainen ja pastori seurakunnassaan. Hänen kuolemansa ei ole yksittäinen tapaus, vaan pikemminkin yksi monesta samantapaisesta tapauksesta joka päivittäin tapahtuu Sri Lankan koillisosissa. Maailma ei voi vaieten katsoa kuinka Sri Lankan tilanne päivä päivältä huononee ja väkivalta lisääntyy.

Lähde: NCEASL – Sri Lankan kansallinen evankelinen allianssi

Sri Lankan väestöstä 72 % on buddhalaisia, 12 % hinduja, 8 % muslimeja ja 7,5 % kristittyjä.

Ei kommentteja: