17.11.2007

Kristittyjä vangittu jälleen Egyptissä

Egyptissä vangittiin jälleen kolme Middle East Christian Association –järjestön (MECA) kristittyä aktivistia. MECA:n puhemies Wagih Yaob (45) ja Victor George (47) pidätettiin ja vietiin pois Kairossa sijaitsevista kodeistaan 10. marraskuuta 2007. Raporttien mukaan poliisi käsitteli Yaobia väkivaltaisesti ja takavarikoi hänen ja Georgen henkilökohtaisia tavaroita. Takavarikoitua omaisuutta oli mm. Georgen tyttären kannettavan tietokone ja yliopistokortti.

Kuulustelut käytiin valtionsyyttäjän virastossa ja heidät tuomittiin 15 päiväksi vankeuteen syytettyinä islamin häpäisemisestä ja Egyptin maineen tahraamisesta. Vankeustuomio toteutetaan Kairon Tora-vankilassa.

Myöhemmin samana päivänä poliisi vangitsi MECA:n lakimiehen Mamdouh Azmyn toimistossaan Alexandriassa. Mahdouh Azmy siirrettiin Kairon vankilaan samana iltana. Vangitsemiset tapahtuivat vain kaksi päivää sen jälkeen kun kaksi aiemmin pidätettyä MECA:n jäsentä, Adel Fawzy Faltas ja Peter Ezzat vapautettiin 90 päivän vankeuden jälkeen. Heitä oli syytettiin samoista rikkomuksista kuin Wagih Yaobia ja Victor Georgea.

Lähteet: Compass Direct, VOM Canada

Egyptin väestöstä 86 % on muslimeja ja 13 % kristittyjä.

Ei kommentteja: