29.3.2008

200 milj. vainotaan ja 170 000 tapetaan vuosittain uskonsa tähden

Viimevuoden (2007) loppupuolen raportin mukaan maailmassa noin 200 miljoonaa kristittyä elää vainon tai sen uhan alaisena uskonnollisen vakaumuksensa takia. Raportin julkaisijana on Ison-Britannian turvallisuuspalvelu. Raportin mukaan kristittyjä vainotaan tai syrjitään 60 maailman maassa.

Raportti nostaa synkeimmiksi esimerkeiksi Sudanin, jossa tuhansia kristittyjä on tapettu Darfurin konfliktin yhteydessä, ja Pohjois-Korean, jonka vankiloissa ja keskitysleireillä viruu 50 000 kristittyä. Raportin mukaan Pakistanissa on viimeksi kuluneen vuoden aikana surmattu ainakin 70 kristittyä uskonnollisista syistä.

Muita maita, joissa uskonnonvapauden loukkaukset kohdistuvat kristittyihin tai johonkin kristittyyn vähemmistöryhmään, ovat Nigeria, Kiina, Irak, Etiopia, Iran, Saudi-Arabia sekä kolme entistä neuvostotasavaltaa Tadzhikistan, Turkmenistan ja Uzbekistan.

Toisen, kansainvälisen Kirche in Not –avustusjärjestön, vuoden 2007 lopussa julkaiseman raportin mukaan jopa 170 000 kristittyä surmataan vuosittain uskonsa takia. Tiedot käyvät ilmi järjestön raportista ”Vainotut ja unohdetut”.

Väkivaltaisen vainon kohteina kristityt ovat viime vuosina olleet esimerkiksi Sudanissa, Irakissa, Pakistanissa ja Turkissa. Lisäksi lukuisissa muissa maissa kristittyjen elämää rajoitetaan monin tavoin sekä arjessa että ammatillisessa elämässä. Näitä maita merkitty Open Door -järjestön laatimaan karttaa.

2 kommenttia:

Ainou kirjoitti...

Terve!
Jos kiinnostaa keskustella muutenkin kuin vain linkkien ja valmiitten tekstien välityksellä, tervetuloa.
http://nakokulma.net/index.php?board=1.0

Ihmisoikeus kirjoitti...

Mielenkiintoisen näköisiä otsikoita. Mutta hoidan itse yhtä keskusteluryhmää ja laitan välillä aiheita pariin muuhun. Katsotaan löytyisikö joskus aikaa tähän uuteen ryhmään. Mutta siihen asti voimme hyvin keskustella täällä omien tai valmiiden tekstien tai vaikka linkkienkin avulla.