23.6.2008

Uskonvainon kohteena myös Nairobissa

Joukko miehiä hyökkäsi Nairobissa asuvan somalialaisen Abdi Razakin (nimi muutettu) kotiin, tuhoten omaisuutta ja pahoipidellen Abdin vaimon ja lapset. Perheen 11-vuotiaan pojan käsi murtui rytäkässä. Hyökkääjät olivat Razakin tuntemia miehiä. Syynä hyökkäykseen oli se, että Abdi oli päättänyt hylätä islamin ja kääntyä kristinuskoon.

Somalialaisten kristinuskoon kääntyneiden kohtalona on usein joutua perheensä ja ystäviensä kiihkeän vainon kohteeksi. Lukuisat somalit ovat paenneet Keniaa heidän kotimaan romahtaessa. Keniaan pakenemaan päässeet pakolaiset pitävät kuitenkin kärsimyksiään pieninä kotimaahan jääneiden käännynnäisten kärsimyksiin verrattuna. Syrjintä, julkinen häväistys ja jopa kuolema ovat usein kristinuskoon kääntyneiden kohtalona Somaliassa laajalle levinneen ääri-islamin vuoksi.

”Siitä saakka kun Somalian hallitus hajosi 1991, tähän vuoteen saakka, tiedämme ainakin 34 ihmisen kuolleen kristillisen uskonsa takia. Luku saattaa olla paljon suurempi, sillä puhumme vain niistä tapauksista jotka ovat tulleet tietoomme”, sanoo Abdin kollega Hassan (nimi muutettu).

Lähde: www.assistnews.ne

Ei kommentteja: