24.10.2008

Islamista poiskääntyminen vaarallista

Bangladeshin asukkaista noin 88 % on islamilaisia. Yhteiskunta ei hyväksy islamin vaihtamista toiseen uskontoon. Khandaker-nimisen muslimimiehen poika kääntyi katolilaiseksi huhtikuussa 2008 tarkoituksena avioitua Australiassa asuvan filippiiniläisen katolisen naisen kanssa.

Khandakerin naapurit ja kylän muslimijohtajat ovat asettaneet hänet kotiarestiin. ”Etkö häpeä, että poikasi kääntyi kristinuskoon? Miksi et uhrannut poikaasi niin kuin karja uhrataan, ennen kuin kerroit asiasta meille?”

Khandakerista on tullut sosiaalisesti hyljeksitty ja hänen perheensä elää toisten muslimien uhkaamina. Poika Rashidul Khandaker on hakenut turvapaikkaa Australiasta, sillä hän ei usko, että islamilaisen Bangladeshin poliisi suojelisi häntä, mikäli hän palaisi maahan. ”He tulevat yrittämään tappamistani missä ja koska tahansa Bangladeshissa, eivätkä poliisi tai viranomaiset suojele minua,” kirjoittaa Rashidul vetoomuksessaan Australian viranomaisille. ”On todisteita siitä, etteivät poliisi, viranomaiset tai yhteiskunta suojele käännynnäisiä.”

Dhakan muslimijohtajat ovat vaatineet isää kieltämään poikansa ja tekemään tämän perinnöttömäksi. ”Mikäli hän palaa Bangladeshiin, sinun täytyy luovuttaa hänet meille jotta voimme rangaista häntä,” sanoi moskeijan perustanut mies Khandakerille.

Lähde: www.compassdirekt.org

Ei kommentteja: