26.10.2008

Turvallisuusviranomaiset hakkasivat pastorin sairaalakuntoon

Kiinalainen pastori Zhang Jian pahoinpideltiin vakavasti 16. lokakuuta 2008. Viisitoista kansallista turvallisuusviranomaista tunkeutui hänen kotiinsa ja hakkasi häntä 25 minuutin ajan rautatangoilla. Tämän jälkeen perhe häädettiin kodistaan ja heidän tavaransa heitettiin kadulle. Jian palasi tajuihinsa vasta sairaalassa. Zhang Jian on pastori Zhang Mingxuanin poika.

Jian on pahoinpitelyn jäljiltä vakavasti loukkaantuneena. Hänen oikea silmänsä on pahoin vaurioitunut eivätkä lääkärit osaa sanoa palaako näkö koskaan. Hänen nenä- ja silmäluunsa ovat murtuneet ja hän tarvitsee lisää leikkauksia. Vaikka hänen fyysinen kuntonsa on erittäin huono, Jian lähti sairaalasta veljensä kotiin. Hän pelkäsi sairaalassa turvallisuutensa puolesta. Samat turvallisuusviranomaiset vahtivat häntä siellä. Viranomaiset seurasivat Jiania myös hänen veljensä kotiin.

Perheellä on taloudellisia vaikeuksia maksaa sairaalakulut, ruoka, asuminen ja oikeusapu. Poliisi on myös yrittänyt sulkea seurakunnan, jossa Jianin isä opettaa. Lokakuun 10. päivänä 2008 poliisi sinetöi kirkon oven ja tukki reitin kahdella autokuormallisella jätteitä. Myös sähköt on katkaistu. Viranomaiset estävät ihmisiä pääsemästä kirkkoon, vaikka seurakunta on saanut 28. syyskuuta 2008 virallisen luvan toimia.

Tämä lokakuun pahoinpitely on viimeisin Jiania ja hänen perhettään kohdannut hyökkäys pitkässä hyökkäysten sarjassa. Viimeisten 22 vuoden ajan Jianin isä pastori ”Bike” Zhang on pidätetty 26 kertaa, häntä on pahoinpidelty ja hänet on heitetty pihalle kodistaan useita kertoja hänen uskonsa ja seurakuntatyön vuoksi. Vainosta huolimatta tämä perhe jatkaa rohkeasti työtään ja kotiseurakuntien kristittyjen auttamista.

Lähde: www.ChinaAid.org

Ei kommentteja: