30.11.2008

Intia – Kristittyjä kohdellaan kuin eläimiä

Intilaiset kristityjen järjestöjen ja seurakuntien johtajat sanovat, että intialaisia kristittyjä kohdellaan Orissan-osavaltiossa kuin eläimiä, jopa hallituksen ylläpitämillä leireillä, jotka on perustettu heitä varten. Terveydenhoitoa ja hygieniaa on tuskin olemassa leireillä ja kaikilla leireillä intialaisten kristittyjen ei anneta rukoilla. Tuhansien kristittyjen sanotaan lähteneen leireiltä ja paenneen naapuriosavaltioihin – täysin ilman mitään omaisuutta.

Sillä aikaa hinduradikaalit ovat aggressiivisesti hyökkäillen ottaneet haltuunsa kristittyjen maita ja omaisuuksia. Heidän kerrotaan ryöstelevän alueita, missä aiemmin on ollut kirkko ja kristittyjen koteja sekä siirtävän rajapyykkejä kristittyjen omistamilla maaseutualueilla. Orissan osavaltion viranomaiset ovat sanoneet, etteivät maksa korvauksia tuhotuista kirkoista.

Hyökkäykset jatkuvat Orissassa ja ovat levinneet muihinkin osavaltioihin. Hindufanaatikot ovat hyökänneet kristittyjä vastaan elokuun lopusta asti heidän hengellisen johtajansa tultua murhatuksi – siitäkin huolimatta vaikka maoistit (poliittiset vasemmistolaiset) ovat ilmoittaneet olevansa murhan takana. Lokakuun 19. päivänä annetun tiedon mukaan Orissassa on rekisteröity 158 väkivaltatapausta tämän vuoden kuluessa. Luku on korkein verrattuna muihin osavaltioihin. Viimeisen seitsenvuotiskauden aikana 2000 - 2007 kokonaislukumäärä oli 151. Kuolleiden määrä oli vastaavana aikana 22, kun se tänä vuonna syyskuuhun mennessä on noussut jo 41 kuolleeseen.

Lähde: Stefanus-Lähetys ry/Release International, Marttyyrien Ääni, Englanti

Intian miljardista asukkaasta hinduja on 80 %, muslimeja 12 %, Kristittyjä 2,4 % ja sikhejä 2 %.

Ei kommentteja: