11.10.2009

Irakilaisia kristittyjä kidnapataan lähes päivittäin

Irakilainen kristitty 55-vuotias lääkäri Sameer Gorgees Youssif kidnapattiin 18. elokuuta 2009 hänen ollessaan matkalla kotiin työpaikaltaan Kirkukissa, Pohjois-Irakissa. Alue on yleensä irakilaisen mittapuun mukaan suhteellisen turvallinen.

Kidnappaajat hakkasivat hänet ja tunkivat hänet auton takakonttiin. Paikalta paetessaan kidnappaajat tappoivat Youssifin naapurin ampumalla tämän.

Perhe ei ilmoittanut kidnappauksesta poliisille koska pelkäsivät, että viranomaiset olivat osallisina tapahtuneeseen. Kaappaajat soittivat vaimolle muutamia päiviä myöhemmin, vaatien puolen miljoonan dollarin lunnaita ja uhaten tappaa uhrinsa, elleivät saisi rahoja. Vaimo sairastui stressistä johtuen ja perheen tytär jatkoi neuvotteluja kidnappaajien kanssa.

Lopputuloksena lunnasvaatimusta laskettiin 100 000 dollariin. ”He uhkailivat meitä kaiken aikaa, ja elämämme oli yhtä helvettiä”, kertoo tytär. ”Me olimme lukittujen ovien takana. Pelkäsimme että he tulevat tänne ja tappavat meidät kaikki.” Perhe sai koottua rahat ystävien anteliaisuuden avulla.

Lunnaiden maksamisen jälkeen kidnappaajat jättivät pahoin kidutetun lääkärin paikallisen moskeijan eteen 29 päivän kidnappauksen jälkeen. Vapautuksen. Häntä oli pidetty sidottuna ja suu tukittuna koko vankeuden ajan. Youssif oli tätä juttua kirjoitettaessa edelleen sairaalassa, mutta hänen tilansa on paranemaan päin.

Kristittyjen kidnappaaminen ja lunnaiden vaatiminen ovat yleisiä Irakissa. ”Tämä on päivittäistä”, kertoo anonyyminä pysyttelevä irakilainen kristitty kidnappauksista. ”He tekevät sitä jatkuvasti. En tiedä millainen hallitus meillä on. He eivät tarjoa suojelua, ja he jopa pelkäävät kapinallisia.” Kristittyjen tilanne on huonontunut huomattavasti Irakissa Naton joukkojen tulon jälkeen.

Lähde: www.compassdirect.org ja MKY

Ei kommentteja: