12.11.2009

Islamistit hyökkäsivät kirkkoon Ugandassa kesken jumalanpalveluksen

Noin 40 äärimuslimia hyökkäsi viidakkoveitsillä ja kepeillä aseistautuneena kirkkoon lähellä Ugandan pääkaupunkia Kampalaa. Hyökkäys tapahtui marraskuun ensimmäisenä päivänä (2009). Hyökkääjät yrittivät päästä sisälle kirkkoon. Hyökkääjät vahingoittivat useita seurakuntalaisia ja hajottivat kirkkorakennusta.

Seurakunnan pastori Henry Zaake kuvasi tapahtumaa: ”Ulkoa kuului epätavallista meteliä ja pian näimme rakennuksen tiilien irtoavan paikaltaan. Tajusin silloin, että kysymyksessä oli muslimien hyökkäys, jollaisella meitä oli uhkailtu aiemmin.”

Seurakunnan jäsenet yrittivät estää hyökkääjiä tunkeutumasta sisälle kirkkoon tuhomaan sitä. Hyökkäävät muslimit hakkasivat jumalanpalvelusta kuvanneen seurakuntalaisen, joka otti kuvia myös hyökkäyksestä. Kuvaaja toimitettiin läheiselle klinikalle hoitoon.

Useat seurakuntalaiset joutuivat pakenemaan paikalta. Pastori Umar Mulinde kertoi, että läheiset naapurit auttoivat seurakuntalaisia estämään hyökkääjiä tuhoamasta kirkkoa.

Poliisi saapui paikalle ja lopetti hyökkäyksen, mutta viranomaiset eivät pidättäneet ketään. Pastori Zaake kertoi, että he tekivät asiasta ilmoituksen keskuspoliisiasemalle: ”Mutta yllättäen viranomaiset eivät ole tehneet asian eteen mitään aivan kuin heitä ei kiinnostaisi meidän turvallisuus”. ”Korvausvaatimuksia vahingoitetusta kiinteistöstä ei ole otettu kuuleviin korviin”, totesi kirkon pastori.

Hyökkäyksen jälkeen seurakunta on saanut runsaasti uhkauksia muslimeilta. “Emme ymmärrä tätä salaliittoa,” sanoo pastori Zaake. Hän jatkaa: ”Käsipuhelimeen saamiemme nimettömien uhkausten perusteella muslimit suunnittelevat toista hyökkäystä.”

Vaikka Ugandan perustuslaki takaa maassa uskonnonvapauden, viranomaiset eivät yleensä haasta kristittyjä vastaan hyökänneitä muslimia oikeuteen. Viranomaisten välinpitämättömyys tapauksia kohtaan on huolestuttavaa.

Lähde: Compass Direct

Ugandan väestöstä 88,5 % on kristittyjä, 6 % muslimeja ja 4 % luonnonuskontojen kannattajia

Ei kommentteja: