16.11.2009

Somalialainen kristitty ammuttu Somaliassa

Kolme naamioitunutta miestä aseellisesta islamilaisesta ryhmästä ampui somalialaisen kristityn kuoliaaksi 19. päivänä lokakuuta (2009) klo 9.30. Hän oli kieltäytynyt pukeutumasta huntuun, jonka Somalian laki määrää islamilaisen tavan mukaisesti. Murhan tehneet miehet kuuluivat islamistiseen Suna Waljameca -ryhmään. Murha tapahtui surmatun Amina Muse Alin kodissaan Puntlandin alueella Somaliassa.

Amina Muse Ali oli kertonut, että hän oli saanut aiemmin useita uhkauksia Suna Waljameca -ryhmältä, koska hän ei pukeutunut huntuun. Huntu on islamiin alistumisen symboli. Hän sanoi, että ryhmä oli seurannut häntä jo pitkää, koska he epäilivät hänen olevan kristityn.

Ali oli soittanut ystävälleen lokakuun 4. päivänä sanoen: ”Henkeni on vaarassa. Minua on varoitettu vakavista seurauksista, jos jatkan elämääni pukeutumatta huntuun.”

Amina Muse Ali on yksi monista kristityistä, joita on surmattu Somaliassa ääri-islamistien toimesta viime kuukausien aikana. Somaliassa on muutamia somalialaisia, jotka ovat kristittyjä salaa. Heitä arvioidaan olevan muutamia kymmeniä tai korkeintaan tuhat.

Somalian kristittyjä uhkaavat islamilaiset ääriryhmä ja myös Somalian virallinen laki. Vaikka nykyinen Somalian presidentti Sheikh Sharif Sheikh Ahmed esiintyy modernina presidenttinä, hän on hyväksynyt viralliseksi laiksi sharia-lain, joka määrää kuolemantuomion jokaiselle, joka jättää islamin.

Lähde VOM


Ei kommentteja: