12.9.2010

Raamattuja poltetaan päivittäinKuva: Poltettu Raamattu

Raamattuja poltetaan, revitään ja tuhotaan joka päivä eri puolella maailmaa. Monissa maissa Raamattu on ei-toivottu kirja ja on kiellettyjen kirjojen listalla. Viranomaisten löydettyä Raamatun he takavarikoivat ja tuhoavat sen. Tämä käytäntö on myös useissa islamilaisissa maissa. 

Vaikka viranomaiset sallisivat Raamatun omistamisen ja maahantuonnin, useissa yhteisöissä Raamattu on silti kielletty kirja. Esimerkkinä tästä on nuori laosilainen kristitty nainen, Somchi. Hänen kyläläisensä ja jopa perheensä on kääntynyt häntä vastaan. Kun kyläläiset löytävät häneltä Raamatun, he tuhoavat sen. Tämän kylän asukkaat uskovat taikauskoisina Raamatun aiheuttavan sairauksia.

Raamattujen polttaminen ja tuhoaminen ei kuitenkaan tuhoa tai vahingoita sen sanomaa. Raamatun paperi, painomuste tai kansipahvit eivät ole pyhiä, vaan sen sisältämä sanoma. Tämän takia Raamattua ei voi häpäistä polttamalla tai tuhomalla sitä. Raamattu eivät voi häpäistä muut kuin ne, jotka väittävät noudattavansa sitä, eivätkä sitä kuitenkaan toimi sen rakkauden sanoman mukaan.

Lähde: VOM uutiskirje

Ei kommentteja: